Отново в топ форма: Осака разгроми 9-тата поставена и 3-кратна "мейджър" финалистка в Торонто!

от в 09:10 на 08.08.2024
Елеонора Александрова

Тенис ренесансът на Наоми Осака през този сезон продължава. В Торонто бившата номер 1 разгроми деветата поставена и трикратна "мейджър" финалистка Онс Жабер с 6:3 6:1 за 1 час и 12 минути игрово време, за да запише първата си победа на твърди кортове на американска земя за годината.

Още в началото азиатката демонстрираше своето превъзходство над световната номер 16. Разнообразните удари на африканката бяха изцяло неутрализирани от мощните, но ефективни такива на Осака и това позволи на японката да поведе с пробив още във втория гейм.

Последва тежък сервис гейм на Осака, в който Жабер имаше своите възможности за рибрейк, но четирикратната шампионка от Шлема не допусна изненада и дори при 5:3 имаше възможността да удвои аванса си и да затвори сета. Въпреки нереализирана точка за късен пробив, то силният начален удар на Осака не ѝ изневери и така тя поведе в отделните сетове.

Втората част започна равностойно и изглеждаше, че най-сетне ще видим очакваната битка на корта. Двете тенисистки съумяха да спечелят първите си геймове на начален удар, само че оттам насетне последва наказателна акция от Осака, която не остави шансове на по-високоранкираната си съперничка, чиято игра постепенно започваше да се разпада и без да загуби гейм повече, бившата номер едно се поздрави с една от най-важните победи през 2024-та!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Отново в топ форма: Осака разгроми 9-тата поставена и 3-кратна "мейджър" финалистка в Торонто! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | наоми осака | Обзори | онс жабер | торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook