Отново във вихъра си: Надал постави безметежно начало на мисията към №14 в Париж!

от в 17:48 на 23.05.2022
Мирела Николова

Рафаел Надал изпита сериозни проблеми от физическо естество при последния си двубой на червено в Рим, където хроничната му контузия в стъпалото не му позволи да остане конкурентен на Денис Шаповалов, което породи множество съмнения относно формата, в която ще пристигне 21-кратният шампион от Шлема на любимия си Ролан Гарос.

Всички те обаче бяха разсеяни още в първия му сблъсък в надпреварата, тъй като Матадора бе влязъл в крайно заплашителен режим срещу Джордън Томпсън и не остави каквито и да е шансове на противника си, надделявайки след повече от категоричното 6:2 6:2 6:1. Така Рафа продължава към втория етап на турнира, където го очаква среща със Стан Вавринка или Корентен Муте.

Двубоят бе открит с лесно спечелено подаване от страна на австралиеца, който обаче съвсем скоро разбра какво е чувството да се изправиш срещу Краля на клея в Париж. 13-кратният шампион в турнира не спираше да обсипва противниковата половина с удари, изпълнени с висока скорост, които му отваряха корта и позволяваха да завърши разиграването в своя полза. Същевременно предизвиканите неточности в актива на Томпсън се трупаха един след друг, което помогна на Рафа да излезе напред в резултата със солиден аванс от 5:1, и скоропостижно откриващата част бе прибавена в сметката на големия фаворит.

Ситуацията на корта не се промени и в началото на втория сет, когато Надал продължи да налага изключително високо темпо на игра, което напълно обезкуражаваше австралийския представител. Световният №5 се придвижваше по корта великолепно и намираше успешен изход във всяка една ситуация, което допринесе за реализирането на два брейка - 4:1.

Последва гейм, в който легендарният тенисист допусна спад в концентрацията си, довел до няколко непредизвикани грешки и инкасиране на пробив. Това обаче по никакъв начин не повлия на събитията оттук насетне, тъй като шампионът от Аустрелиън Оупън светкавично се мобилизира и отговори с пореден пробив и два поредни гейма в своя актив, за да се приближи на крачка от крайния успех.

В третата част доминацията на рекордьора по титли от Шлема се запази и пробивът не закъсня. Надал бе изключително търпелив от основната линия и без да предприема излишни рискове, дочакваше точния момент, в който да ускори топката и да запише печеливш удар. Така той материализира четвъртия с брейкбол в сета, а впоследствие затвърди пробива на нула, повеждайки с 4:2. Пропуските на Томпсън валяха един след друг и съвсем скоро петият поставен дублира преднината си от брейк, с което напълно лиши от интрига оставащите минути от двубоя.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отново във вихъра си: Надал постави безметежно начало на мисията към №14 в Париж! Мирела Николова
Теми:  
atp | Обзори | рафаел надал | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook