Отново заедно след 3-годишно прекъсване: Григор ще си сътрудничи с Дани Валверду!

от в 11:59 на 18.10.2022
Калоян Соколов

През последните два сезона Григор Димитров работеше с аржентинеца Данте Ботини, а тяхното партньорство започна повече от обещаващо, след като българинът достигна до четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън. Тогава специалистът не спираше да хвали Димитров, заявявайки как за него няма невъзможни удари и е способен да изпълнява всяко едно нещо на корта с огромна лекота. Оттогава обаче успехите на първата ни ракета са по-скоро спорадични и той не може да намери желаното постоянство в представянето си. Всъсщност настоящата година се оказа най-слабата откъм резултати на Григор в Големия шлем от 2013-та насам и това логично накара хасковлията да се раздели с Ботини през миналия месец.

Впоследствие българинът заяви, че не бърза с назначаването на нов треньор и иска да е сигурен, че въпросният човек би могъл действително да му помогне в преследването на завръщане в топ 10. Изглежда, че търсеното на такъв специалист може временно да приключи, защото днес се разбра как бившият номер три възнамерява да си сътрудничи с Даниел Валверду за последните три надпревари от този сезона.

Както всеки тенис фен знае, то именно венецуелецът беше в основната на най-силните резултати в кариерата на родния ни представител. Валверду се превърна в наставник на нашия сънародник през 2016-та година, когато Григор се беше свлякъл до номер 40 в световното подреждане, ала още на следващата година спечели цели четири трофея и се изкачи до върховата си трета позиция в ранглистата на ATP.

Южноамериканският треньор може също така да се похвли, че е бил част от екипа на редица шампиони от Шлема, сред които са Анди Мъри, Каролина Плишкова и Стан Вавринка, но в България определено е най-помнен с това, че изведе Григор до титлата на Финалите на ATP през незабравимата 2017-та година.

Източник: Tenniskafe

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отново заедно след 3-годишно прекъсване: Григор ще си сътрудничи с Дани Валверду! Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | даниел валверду | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook