Отново здрав и във форма: Беретини срази бивш 1/2-финалист на Уимбълдън и е сред топ 8 в Щутгарт!

от в 17:00 на 13.06.2024
Калоян Соколов

Матео Беретини изглежда в топ форма за своя любим сезон на трева. Бившият финалист от Уимбълдън лекуваше травма в областта на коремните мускули, която го извади от строя за период от два месеца, а това се случи в много лош момент за италианеца, който тъкмо беше завоювал първата си ATP титла от две години насам, триумфирайки на ATP 250 турнира в Маракеш и така съумя да се завърне в топ 100 на света.

През тази седмица обаче някогашният номер 6 играе отново най-добрия си тенис на своята предпочитана тревна настилка, като днес записа своя втори успех на ATP 250 надпреварата в Щутгарт. Италианецът на старта надви осмия поставен Роман Сафилуин в 3-часова драма, в която отбеляза рекордните си за трисетов мач 27 аса и триумфира след 7:5 в решителната част.

Днес Беретини отбеляза само скромните 4 директни точки от начален удар, но те му бяха абсолютно достатъчни да се наложи с рутинното 6:4 6:4 над Денис Шаповалов за 1 час и 16 минути игрово време. Талантливият канадски левичар също страдаше от сериозни физически проблеми и премина през операция на коляното през миналия сезон, но неговото завръщане е далеч от мечтано, като вече няма и помен от онзи човек, който преди 3 години беше член на топ 10 и 1/2-финалист на Уимбълдън.

Срещата започна с ранни шансове за пробив и пред двата тенисисти, но те бяха достатъчно солидни на собствен начален удар и до изненади не се стигна. Играта вървеше напълно равностойно до 4:4, когато Шаповалов пропусна няколко шанса да спечели подаването си и накрая инкасира брейк след лесна грешка в близост до мрежата, а 2-кратният шампион нямаше проблеми да затвори сета на собствен сервис.

Втората част до голяма степен се превърна в сервис мастър клас на левичаря, който загуби само две точки в 4 от сервис геймовете си, но в един от тях се разпадна изцяло, допускайки цели 3 двойни грешки и можехме ясно да видим защо в момента заема незавидната 116-та позиция в световната ранглиста, а 4-кратният носител на титли на тревна настилка, беше достатъчно солиден на своя начален удар и заслужено продължи към 1/4-финалната фаза в германския град, където го очаква сблъсък с един измежду Джеймс Дъкуърт и втория поставен Бен Шелтън.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отново здрав и във форма: Беретини срази бивш 1/2-финалист на Уимбълдън и е сред топ 8 в Щутгарт! Калоян Соколов
Теми:  
atp | матео беретини | Обзори | щутгарт

Коментари





Следвайте ни в Facebook