Отстранилият Григор Димитров тенисист е първият 1/2-финалист в Куинс!

от в 15:07 на 17.06.2022
Мартин Петков

Ботик ван де Зандсхулп се представя отлично на турнира в Куинс, след като само седмица по-рано се провали на родна земя в Хертогенбош и отпадна след само един мач, отстранявайки до момента в английската столица квалификант на старта, преди впоследствие да се справи в последователни сетове със съпротивата на първата ни ракета Григор Димитров, за да достигне фазата на четвъртфиналите. В двубой за място на дебютен полуфинал в кариерата си на тревни кортове нидерландецът през днешния ден срещна друга сензация попаднала в последните осем на надпреварата в лицето на младия Алехандро Давидович Фокина, който по-рано през годината игра финал на Мастърса в Монте Карло.

В хода на сблъсъка двамата непоставени състезатели изпитваха сериозни трудности с вкарването на първото си подаване, ала от ключово значение се оказаха именно спечелените точки на Ван де Зандсхулп, когато можеше да разчита на първия си сервис и подпомагат от прекомерния брой неточности в играта на испанеца, намери печелившия път в мача, за да го надвие след 6:2 6:4. За световния номер 29 предстои в мач даващ място на финала да се изправи срещу победителя измежду действащия шампион Матео Беретини и Томи Пол.

Началото на двубоя отмина с лесни подавания за сервиращите, преди в петия гейм нидерландецът пръв да се пребори за нещо повече на ретур, достигайки възможност за пробив, която съумя да оползтвори без да хаби излишни усилия, благодарение на нескопосан опит за сервис отдолу от страна на Фокина. Ван де Зандсхулп в идните минути се възползва по перфектен начин от изнервената и изпълнена с грешки игра на испанеца, като си увеличи преднината чрез втори брейк и с поредния си образцов гейм на начален удар записа откриващия сет на сметката си.

Във втората част събитията на корта не претърпяха метаморфоза и финалистът от Монте Карло грешеше все така неистово в желанието си за атака, като се пречупи на старта и предаде подаването си в актива на световния номер 29. Ботик изглеждаше напълно уверен във възможностите си, ала сериозен спад в представянето му на сервис помрачи безпогрешната му дотук игра и наглед неочаквано паритетът бе възстановен за 3:3. Ван де Зандсхулп не се повлия психически от изгубеното предимство, като дори за сметка на това се мотивира допълнително и в деветия гейм си извоюва късен пробив, който го постави в позиция да сервира за победата, а именно във важните моменти нидерландецът бе безупречен, като за пореден път доказа оставеното добро впечатление с играта си, за да триумфира в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отстранилият Григор Димитров тенисист е първият 1/2-финалист в Куинс! Мартин Петков
Теми:  
atp | алехандро давидович фокина | ботик ван де зандсхулп | куинс

Коментари





Следвайте ни в Facebook