Оже-Алиасим и Чилич ще спорят за трофея в Щутгарт!

от в 16:10 на 12.06.2021
Петър Томов

Феликс Оже-Алиасим продължава с добрите си игри на трева в Щутгарт! 20-годишният канадец достигна до битката за трофея след нов двусетов успех в надпреварата, този път над Сам Куери, налагайки се с 6:4 7:5 над 67-мия в света американец, за да достигне до финалния двубой в турнир от Тура за осми път в кариерата си. 

Срещата премина изцяло под диктовката на сервиращите. Оже-Алиасим изигра перфектен двубой на свое подаване, не позволявайки на опитния американец да достигна до брейкбол в нито един момент. От своя страна, канадецът се възползва от малкото спадове в играта на Куери и след два късни пробива, дошли в последния на всеки от сетовете гейм, се поздрави с крайния успех след час и 20 минути игра и утре ще се изправи срещу Марин Чилич в спор за първата си титла на ниво ATP. 

Хърватинът достига до финала след едва 41 минути на корта в полуфиналната си среща с Юрий Родионов. Австриецът бе принуден да се откаже при 3:6 0:1 поради травма, която се появи в развитието на двубоя. Въпреки дискомфорта, който изпитваше, Юрий игра доста равностойно в първата част и се противопоставяше успешно на доста по-опитния от него Чилич, но пробив в осмия гейм позволи на бившия №3 в света да затвори частта на свое подаване. Родионов започна да изпитва сериозни проблеми с придвижването си по корта и загуби подаването си още в откриващия гейм на втория сет. Тогава 22-годишния австриец взе решение да прекрати участието си в мача, с което Чилич достигна до първия си финал от 3 години насам. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Оже-Алиасим и Чилич ще спорят за трофея в Щутгарт! Петър Томов
Теми:  
марин чилич | сам куери | феликс оже-алиасим | щутгарт | юрий родионов

Коментари





Следвайте ни в Facebook