Оже Алиасим изхвърли 2-кратен финалист на РГ и е на път да вземе цели 2 медала в Париж!

от в 19:57 на 01.08.2024
Елеонора Александрова

Феликс Оже-Алиасим е полуфиналист в Париж! Канадецът, който е в много сериозен застой след края на сезон 2022-ра, се класира за дебютния си полуфинал на олимпийски игри. Световният номер 19 ще се бори за медалите на най-голямото спортно събитие, след като победи световния номер 9, Каспър Рууд, в същинска тенис драма, продължила 2 часа и 49 минути, с 6:4 6:7(8) 6:3 за 2 и оформи сблъсък с Карлос Алкарас, а любопитното е, че тепърва му поредстои полуфинал на смесени двойки и засега е със сериозно шансове да си тръгне дори с 2 медала от френската столица.

Началото бе колебливо и за двамата тенисисти, като непредизвиканите грешки преобладаваха над уинърите. Все пак канадецът бе този, който имаше лек превес над двукратния финалист на Ролан Гарос, а това си пролича при 3:3, когато бившият номер 6 имаше цели 4 брейкбола, пред себе си, като на петия си осигури желаната преднина. В следващите минути представянето на северноамериканеца бе достатъчно солидно, за да запази водачеството си и да поведе с 1:0 сета.

Втората част започна отлично за Оже-Алиасим, чиито мощни удари  му помагаха да контролира разиграванията и той си осигури ранен пробив. Норвежецът обаче запази спокойствие и стабилизира играта си, а това му помогне да стигне до бърз рибрейк. Оже-Алиасим пък продължаваше да играе солиден тенис и да достига до редица шансове да поведе отново в резултата, но Рууд не се пропука и логично се стигна до тайбрек.

Там по-нискоранкираният тенисист си осигури преднина от минибрейк. Представителят на топ 10 обаче не даваше вид на тенисист, който е готов да отстъпи на съперника си и изравни скоропостижно резултата.

Втората половина на тайбрека се превърна в същински трилър. Рууд съумя да отрази мачбол, а този момент се оказа и преломен за развитието на дългия гейм, защото скандинавецът постепенно започваше да обръща нещата в своя полза и паритетът в сетовете стана факт.

Неочакваният обрат не повлия негативно върху представянето на Оже-Алиасим, а напротив - той ставаше още по-агресивен и точен в разиграванията. От своя страна, Рууд изглеждаше уморен, а първата ракета на Канада определено се възползва от тази негова слабост и реализира пробив във втория гейм.

Последваха бързи геймове за сервиращите, докато не се стигна до 5:2 в полза на 13-ия поставен, който продължаваше да играе по-убедително и се сдоби с мачбол. Въпреки отразената от скандинавеца топка за мач, още в следващия гейм канадецът показа силен характер и се поздрави с една от най-важните победи в своята кариера!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Оже Алиасим изхвърли 2-кратен финалист на РГ и е на път да вземе цели 2 медала в Париж! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | каспър рууд | Обзори | париж 2024 | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook