Оже-Алиасим изкова обрат срещу Музети, де Минор се справи с Бублик

от в 15:57 на 21.04.2021
Тея Кръстева

Световният номер 20 Феликс Оже-Алиасим се класира за осминафиналите на турнира от категория ATP 500 - Barcelona Open, след като записа обрат над 19-годишния италианец Лоренцо Музети след 4:6 6:3 6:0. От началото на този месец наставник на канадеца е чичото на Рафаел Надал - Тони Надал, като това бе първи триумф за тандема помежду им.

В началните минути Алиасим бе прекалено колеблив зад основната линия, като на няколко пъти му се наложи да спасява точки за пробив. Музети, от своя страна, търсеше дупките в играта на канадеца и съвсем логично успя да наниже пробив за 2:3. До края на първия сет поставеният под номер 10 в основната схема така и не успя да намери своя ритъм, а пък младият италианец не допускаше грешки и по този начин 19-годишният тийнейджър прибави откриващата част в актива си.

На пръв поглед изглеждаше, че Феликс ще пренесе спада в играта си и във втория сет, тъй като още в откриващия си сервис гейм на канадеца му се наложи да отразява 2 последователни точки за пробив. Това обаче вдъхна кураж на световния номер 20, който веднага проби за 2:0. Тогава младият Музети започна да изпитва болки в гърба, но въпреки неразположението младият италианец успя да възвърне интригата в частта и да изведе резултата до 3:3. Това обаче се оказа и последното спечелено подаване за 19-годишния тийнейджър, който вече не можеше да се противопоставя на своя съперник - 6:3.

Заключителната част не предложи никаква драма, тъй като Феликс Оже-Алиасим успя да върже "геврек" на своя опонент, не му оставяйки никакви шансове. Освен това болката в гърба на Музети се увеличаваше и поради тази причина италианецът бе принуден да извика медицински екип на корта в средата на третата част. След повече от 2 часа игра мачът намери своя край, а за място на четвъртфиналите световният номер 20 ще спори с друг канадец - Денис Шаповалов.

В друг сблъсък от надпреварата в Каталуния Алекс де Минор се наложи в два сета над Алексанъдр Бублик след 7:6(3) 6:2. Това бе първа победа за австралиеца на клей през този сезон, а в следващия кръг на турнира 22-годишният тенисист ще се изправи срещу Стефанос Циципас, който вдигна титлата на Мастърса в Монте Карло през изминалата седмица.

През цялата откриваща част де Минор бе този, който беше заел ролята на изоставащ, инкасирайки 2 пробива. При 4:5 Бублик имаше възможността на свой сервис да прибави първия сет в сметката си, само че "Демона" далеч не се бе отказал, успявайки да върне ингригата - 5:5. Логично изходът от частта трябваше да се реши чрез тайбрек, в който, изглежда, Бублик бе загубил хъс за победата, а възползвайки се от това, де Минор поведе с 5:2, а след това сложи край на спора със 7:3.

Втората част бе открита с 2 маратонски гейма, в които "Демона" успя да се наложи и реализирайки ранен брейк, вече водеше с 1:0. Последва труден сервис гейм за младия австралиец, налагайки му се да отразява 2 точки за пробив, но де Минор се справи и с тази задача за 2:0. Това допълнително обезкуражи казаха, който допусна нов пробив и вече изоставаше с 4:0. При 5:2, когато Алекс де Минор сервираше за мача, Бублик оказа известна съпротива, достигайки до 2 точки за връщане на единия пробив, но "Демона" не позволи това да се случи и след почти час и половина игра на корта австралиецът ликуваше с крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Оже-Алиасим изкова обрат срещу Музети, де Минор се справи с Бублик Тея Кръстева
Теми:  
феликс оже

Коментари





Следвайте ни в Facebook