Оже-Алиасим надделя над Фучович, следва сблъсък с Хачанов

от в 11:13 на 17.08.2021
Георги Евстатиев

Феликс Оже-Алиасим не е от най-постоянните играчи в тура. След невероятното представяне по време на сезона на трева, когато достигна до финал в Щутгарт, полуфинал в Хале и четвъртфинал на Уимбълдън, канадецът не беше особено убедителен в първите си два турнира на хард в Северна Америка. Първо той отпадна във втория кръг във Вашингтон от представителя на домакините Дженсън Бруксби, а на турнира от сериите Мастърс в Торонто загуби от Душан Лайович в първи кръг. Сега Феликс е в Синсинати, където преодоля първото си изпитание в лицето на Мартон Фучович в два сета - 7:6 6:3.

Първият сет не започна добре за Алиасим. Световният №17 допусна пробив за 3:2, което позволи на Фучович да се откъсне в резултата. Унгарецът си осигури сетбол на собствен сервис, но канадецът показа психическа устойчивост и успя да изравни геймовете. Последва тайбрек, в който Оже-Алиасим беше безкомпромисен и без да дава нито една точка на опонента си, записа частта на сметката си.

В началото на втория сет двубоят беше прекъснат заради дъжд. След подновяването му младият канадец успя три пъти да пробие подаването на Фучович, а с това спечели и мача. В битка за място на 1/8-финалите Алиасим ще срещне Карен Хачанов, който се справи с Кевин Андерсън също в два сета. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Оже-Алиасим надделя над Фучович, следва сблъсък с Хачанов Георги Евстатиев
Теми:  
феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook