Оже-Алиасим пречупи Нори и намери място във финалната четворка в Ротердам

от в 23:13 на 11.02.2022
Мирела Николова

Феликс Оже-Алиасим се намира в отлична форма от началото на сезона, след като триумфира заедно с отбора на Канада на АТР Cup и впоследствие достигна до четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън. Младокът пренесе чудесната си игра от Австралия и в Ротердам, където вече е полуфиналист след днешната си победа над световния №13 Камерън Нори. Канадецът надделя със 7:5 7:6(4) в мач, продължил над два часа, и в сблъсък за класиране на финала ще се изправи срещу Андрей Рубльов или Мартон Фучович.

В откриващите минути от срещата двамата състезатели бяха напълно равностойни, като геймовете протичаха под диктовката на сервиращите. Това се промени в осмия гейм, когато Оже-Алиасим реализира пробив, но подавайки за спечелване на сета, изостана с 0:40 и инкасира моментален рибрейк. Въпреки това той запази устрема си и в последния възможен момент успя да нанесе нов пробив, който сложи точка на дебютната част.

Във втория сет успеваемостта на Нори от сервис спадна, което многократно го изправяше пред опасности от брейк. Макар че британецът първи поведе с пробив и 4:2, той допусна да бъде застигнат, след като в осмия гейм световният №9 върна пробива и изравни резултата за 4:4. Стигна се до тайбрек, в който Оже-Алиасим стартира на високи обороти и се откъсна напред с 6:2 точки, като оттам насетне връщане назад за Нори нямаше.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Оже-Алиасим пречупи Нори и намери място във финалната четворка в Ротердам Мирела Николова
Теми:  
atp | камерън нори | Обзори | ротердам | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook