Оже-Алиасим разгроми екзекутора на Джокович от Индиън Уелс и си уреди среща с Алкарас в Монако!

от в 13:22 на 08.04.2024
Елеонора Александрова

В последните няколко месеца Феликс Оже-Алиасим се намира в сериозна криза, когато става дума за резултати. Полуфиналистът от US Оупън през 2021-ва в момента се намира под номер 35 в ранглистата, като понесе немалко поражения в ранните етапи на турнирите. Днес обаче канадецът напомни на най-добрата версия на себе си с убедителна победа над човека, шокирал Новак Джокович в Маями, Лука Нарди. За малко повече от 80 минути игра Оже-Алиасим надви един от най-прогресиращите тенисисти през последните няколко седмици с 6:2, 6:3, а в следващия кръг ни очаква повече от интересен сблъсък срещу Карлос Алкарас, тъй като бившият номер 6 е един от малцината, които имат позитивен баланс срещу испанеца, с 3 победи от общо 5-те им срещи.

Липсата на опит на Нарди си пролича в хода на първия сет с натрупването на немалко грешки в сметката на италианеца. Така опонентът му успя да се възползва от слабостите на световния номер 76 и успешно доминираше събитията в първата част, а в осмия гейм Оже-Алиасим съумя да реализира пробив, който впоследствие дублира и затвори сета с 6:2.

Във втората част канадецът наложи пълната си доминация над аутсайдера в двубоя. Макар и нивото на игра на италианеца да бе повишено, бившият представител на топ 10 бе твърде добър и още при 2:1 Оже-Алиасим съумя да спечели гейм на началния удар на Нарди, чрез което да си осигури солидна преднина. Темпото бе запазено до самия край на сета и така с резултат 6:3 намери място в следващия кръг, прекъсвайки серията от седем поредни победи на квалификанта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Оже-Алиасим разгроми екзекутора на Джокович от Индиън Уелс и си уреди среща с Алкарас в Монако! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | лука нарди | монте карло | обзор | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook