Оже-Алиасим си отмъсти на измамилия го Дрейпър и изхвърли Великобритания от Купа "Дейвис"

от в 14:46 на 16.09.2024
Елеонора Александрова

Феликс Оже-Алиасим взе своето сладко отмъщение от Джак Дрейпър за несправедливия завършек на мача си срещу новата първа ракета на Великобритания от 1/8-финалите в Синсинати. Бившият номер 6 победи полуфиналиста от тазгодишния US Оупън в оспорван и равностоен сблъсък на Купа "Дейвис", продължил 2 часа и 7 минути игрово време с резултат 7:6(8) 7:5. 

Този успех бе важен за Канада, тъй като на Великобритания се нуждаеше от трумф с 3:0 победи над северноамериканската държава, за да се класира финалите на "Купа "Дейвис", но вместо това "кленовите листа" надиграха британците с 2:1, след като Денис Шаповалов впоследствие надигра Дан Еванс, а единствената победа за Великобритания дойде при двойките от Дан Еванс и Ниъл Скупски.

Припомняме ви, че в Синсинати, Дрейпър заби волето си в земята на своя мачбол в решителния сет, но това негово нарушение не бе забелязано от съдията на стола и така зрителите станаха свидетели на един от най-скандалните завършеци на тенис мач, тъй като Дрейпър не си призна, че е спечелил точката по нередовен начин и Оже-Алиасим трябваше да напусне турнира по особено горчив начин.

Вчера обаче финалистът от Мадрид собственоръчно изхвърли Великобритания от финалите на най-голямата отборна надпревара и с това сякаш станахме свидетели на възстановяването на баланса в тенис природата, а Дрейпър видимо се чувстваше некомфортно от това да срещне толкова скоро отново канадеца и не пророрни нито дума на мрежата, като стисна само за части от секундата ръката на своя съперник и напусна корта.

Източник: First Sportz 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Оже-Алиасим си отмъсти на измамилия го Дрейпър и изхвърли Великобритания от Купа "Дейвис" Елеонора Александрова
Теми:  
atp | великобритания | джак дрейпър | канада | купа дейвис | любопитно | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook