Пабло Кареньо-Буста: Надал засенчва останалите испански тенисисти

от в 11:23 на 11.04.2021
Диана Андреева

20-кратният шампион от Големия шлем и бивш водач на световната ранглиста Рафаел Надал безспорно е един от най-талантливите и успешни играчи в историята на тениса, но постиженията му създават сянка върху останалите испански тенисисти. Тази тема бе засегната от финалиста на Andalucia Open 2021 - Пабло-Кареньо Буста, който по-късно през деня ще се изправи срещу Жауме Мунар в спор за титлата на надпреварата:

„Да бъдем част от едно поколение с Рафаел Надал е едновременно благословия и проклятие. Това ни доставя огромна радост, но в същото време той малко ни засенчва - останалите испански тенисисти. В този турнир не участваха нито той, нито Роберто Баутиста Агут, но въпреки това имахме четирима испанци на полуфиналите. Това е постижение, което ни кара да се чувстваме много горди. По-рано през годината видяхме и трима аржентинци на полуфиналите в Буенос Айрес. Мисля, че да играеш в родината си помага много, тъй като не ти се налага да пътуваш и феновете винаги те подкрепят.

Тук, в Испания, традиционно се провеждат турнири в Мадрид и Барселона, а тази година Майорка също беше добавена към календара. Много е важно, че в родината ни се провеждат все повече турнири не само на ниво ATP, но и в Чалънджър и Фючърс“, завърши Буста своето изявление. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пабло Кареньо-Буста: Надал засенчва останалите испански тенисисти Диана Андреева
Теми:  
надал | пабло кареньо буста | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook