Пабло Кареньо Буста не позволи на Фонини да го обърне и ще се изправи срещу Нишикори

от в 08:48 на 19.01.2019
В
Пабло Кареньо Буста надделя над Фонини след близо два часа и половина на корта.

Първият сет започна с бързо разменени геймове за 1:1. Тук обаче последва скок в играта на Кареньо Буста, а италианецът започна все повече да греши, като важна роля изигра и ниският процент на Фабио от взети точки на втори сервис. Така за 27 минути Пабло взе първата част и поведе в резултата.

Вторият сет започна с нов пробив на испанеца и той отново поведе, а въпреки че при 3:2 Фонини се върна и изравни за 3:3, рибрейк натежа в полза на Буста и така след едва час игра, Пабло имаше комфортна преднина от два сета. В почивката между отделните части, Фонини отиде до съблекалнята, а като се върна, все едно беше съвсем друг човек. Въпреки че започна зле и загуби дълъг гейм на своето подаване, той реализира рибрейк и дори направи още два пробива, като така се стигна и до 5:1. Италианецът подцени ситуацията и загуби своето подаване за сета, но реализирайки четвърти брейк, той върна единия сет пасив.

Тук всички започнаха да си мислят за  евентуален обрат след като Фанио намали грешките и започна да взема топката,максимално рано, а уинърите "валяха" един след друг.

За съжаление на неговите фенове обаче изведнъж при 3:1, Кареньо, който в последния половин час играеше на доста ниско ниво и беше крайно пасивен, изведнъж стигна до 0:40. Фабио се върна до дюс, а дори и поведе, но три непредизвикани грешки пратиха гейма в сметката на Буста и така  върнаха и интригата в сета. Испанецът вдигна равнището си и на бърза ръка затвърди пробива си, като така направи  резултата 3:3. Фонини отговори с гейм на нула, но това бяха и последните последователни точки, които записа, защото от следващите 12 - той взе едва една и така допускайки  нов пробив загуби и мача.

На 1/8 финалите Пабло Кареньо Буста ще се изправи срещу Кей Нишикори.

Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Пабло Кареньо Буста не позволи на Фонини да го обърне и ще се изправи срещу Нишикори В

Коментари

Следвайте ни в Facebook