Падението на Серундоло: Пиянски изцепки, нападение над шофьор и арест

от в 11:53 на 27.05.2022
Мирела Николова

Откритото първенство на Франция вече приключи за част от състезателите, които загубиха в двата откриващи етапа на надпреварата, като сред тях е и 23-годишният Франсиско Серундоло. Аржентинецът, който в момента заема 45-ата позиция в ранглистата, допусна поражение още на старта срещу Даниел Еванс и изглежда, е решил да използва свободното си време във френската столица, за да се забавлява с приятели. Историята обаче не завършва добре за младока, срещу когото бива подадена жалба заради агресивно поведение, продиктувано от нетрезво състояние.

Случката се разиграва около 01:45 часа в нощта на сряда срещу четвъртък, когато Серундоло иска да наеме спряло такси в близост до кея в Гренел, квартал в 15-и район в Париж. Тенисистът е придружаван от още четирима души и таксиметровият шофьор отказва да извърши курса, тъй като колата не е подходяща за превоз на петима пътници. Това предизвикало повишаване на тона от страна на Серундоло, а според показанията на шофьора той дори е получил шамар от аржентинеца, както и "случаен" удар с лакът от един от останалите четирима приятели.

61-годишният мъж побързал да се свърже с полицията, но точно в този момент забелязва да преминава покрай него полицейски патрул. Той разказва, че в момента на приближаване на униформените нападателите правят опит да се укрият в близкия хотел, но именно там Серундоло и неговият приятел биват арестувани минути по-късно.

"Беше видимо, че са пияни", разказва таксиметровият шофьор пред полицията, уточнявайки, че играчът е предложил да плати повече от необходимото, преди "да стане агресивен". Подадената жалба от французина е за "умишлено насилие по време на среща в нетрезво състояние", като към момента няма повече подробности около развитието на случая.

Източник: France Bleu Paris

 


Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Падението на Серундоло: Пиянски изцепки, нападение над шофьор и арест Мирела Николова
Теми:  
atp | любопитно | ролан гарос | франсиско серундоло

Коментари

Следвайте ни в Facebook