Джокович: Най-вече ще бъда в България заради приятеля си Григор; нямам търпение да пристигна

от в 10:17 на 16.09.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович за пръв път говори за предстоящия демонстративен двубой, който му предстои да изиграе утре с Григор Димитров в България. Столичната зала "Арена София" ще приеме за пръв път най-успешния тенисист в историята на тениса, който ще пристигне директно от Белград, където донесе почти собственоръчно победата на Сърбия срещу Гърция в мач от Световна Група I на Купа "Дейвис", а 24-кратният "мейджър" шампион призна, че се вълнува от възможността за пръв път да играе у нас.

"Най-вече ще взема участие в тези демонстративни мачове, защото съм добър приятел с тези две момчета (говори и за мача си в Аржентина с Дел Потро през декември). Григор дойде преди няколко години в Сърбия, за да се включи в демонстративния турнир "Adria Tour".

 Още тогава имахме уговорка, че двамата ще играем в България, когато имаме тази възможност и времето затова най-после дойде. Очаквам с нетърпение този мач, тъй като никога не съм играл в България. Със сигурност ще бъде забавно, защото там културата и хората са много сходни на тези в Сърбия" - коментира бившият номер едно на последната си пресконференция.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович: Най-вече ще бъда в България заради приятеля си Григор; нямам търпение да пристигна Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | интервюта | новак джокович | Пресконференции

Коментари





Следвайте ни в Facebook