Паметен дебют: Радулов върна надеждите на България, но времето го спря на точка от победата

от в 21:33 на 15.09.2024
Елеонора Александрова

Мачът между Илиян Радулов (световен номер 766) и Хуан Фуентес Васкес от Световна Група II за Купа "Дейвис" беше прекъснат поради дъжда в Пловдив. Родният ни представител изцяло превъзхождаше неранкирания състезател и водеше с 6:1 5:2, като беше напът да изравни резултата до 2:2 победи  и така изглеждаше сигурно, че Янаки Милев и Марсело Аревало ще определят страната победител в сблъсъка между България и Ел Салвадор, изправяйки се един срещу друг в пети решителен мач.

19-годишният дебютант в състава дори имаше два мачбола в 8-ия гейма на втория сет, но точно тогава небето реши да преустанови тенис битките до края на деня и доиграването ще бъде утре от 13:00 часа.

По-голямата класа на родния ни представител си пролича още в първите минути от срещата. Тийнейджърът стоеше много по-добре на корта и налагаше агресивния си стил на игра, като често завършваше атаките си в близост до мрежата.

Всичко това позволи на българина да се откъсне с преднина от два пробива. Макар и при 3:0 неранкираният тенисист да бе съумяла да намали изоставането си, това се оказа единственият спечелен гейм в сметката на салвадореца, тъй като световният номер 766 отново пое инициативата и сведе непредизвиканитете си грешки до минимум, което му донесе нови 3 гейма в сметката и спечелването на първия сет за 26 минути.

Наказателната акция на Радулов продължи и във втората част, която започна с мигновен брейк в негова полза. Фуентес Васкес съумя да задържа подаването си в следващия минути, но нашият сънародникът с лекота поддържаше своя аванс и изглеждаше, че ще приключи срещата с втори пробив при 5:2, но остава да се надяваме, че това ще се случи утре.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Паметен дебют: Радулов върна надеждите на България, но времето го спря на точка от победата Елеонора Александрова
Теми:  
българия | ел салвадор | илиян радулов | купа дейвис

Коментари





Следвайте ни в Facebook