Паметен старт на сезона: Григор сътвори пълен обрат срещу Мъри за първата си победа през 2024-та

от в 13:13 на 01.01.2024
Мартин Вичев

Григор Димитров започна по чудесен начин новата година, правейки обрат над 4-кратният шампион от Шлема Анди Мъри на турнира от категорията АТП 250 в Бризбън - 6:4 5:7 2:6. Това бе първи мач на сингъл за най-добрия български тенисист през новия сезон, макар и трудното начало и загубения първи сет, то той през втората част значително вдигна оборотите и се поздрави с победата, давайки надежди на феновете си за ново силно представяне през годината. Следващ съперник на първата ни ракета ще бъде някой измежду австралиеца Ли Ту и германеца Даниел Алтмайер.

Първият сет започна рутинно за двамата тенисисти, като те печелеха безпроблемно подаванията си, но по-увереният тенисист на сервиз бе Димитров. Интересните моменти липсваха, като нашето момче се опитваше да стигне до шанс за пробив, но Мъри не се поддаваше. За огромно съжаление в последният гейм, когато Гришо сервираше за оставане в сета, той допусна спад и Мъри си осигури първите шансове, пред който и от двамата да е за пробив. След непредизвикана грешка от форхенд, най-добрият български тенисист загуби сета с 6:4.

В началото на втората част, окрилен от спечеленият първи сет, британецът повиши нивото си на игра и не даваше възможности на нашето момче да реализира пробив. Все пак, Гришо не му отстъпваше и печелеше лесно и своите подавания. В деветият гейм на втория сет, световният номер 14 достигна до първите си възможности за пробив в мача, като успя да го реализира , за да си осигури да сервира за изравняване на сетовете. За наше огромно нещастие, когато Димитров сервираше за спечелването на частта, той показа известна несигурност и Мъри се възползва от това, правейки рибрейк. Серията от пробиви обаче не спря до тук и Гришо отново проби, повеждайки с 6:5. При последвалият сервиз гейм, драмата пак беше на лице и след двойна грешка, британеца имаше нов шанс за връщане на пробива, но Гришо устоя на напрежението. Впоследствие, 4-кратният шампион от Шлема достигна до нов шанс за рибрейк, който беше спасен от най-добрият български тенисист след изпълнение на смач със скъсан кордаж. Драматичните събития бяха до тук и Димитров изравни сетовете след бързи две точки и остави развръзката за решителната част.

В началото на третият сет, Мъри изглеждаше силно повлиян от загубената втора част и Гришо направи пробив. Впоследствие, брейка бе затвърден безпроблемно. След това, най-добрият български тенисист изглеждаше решен да започне с победа новия сезон и реализира втори пробив, за да поведе с 3:0. Британецът изглеждаше напълно сломен, като дори имаше опасност Гришо да му "върже геврек", когато при 4:0 имаше нови два шанса за брейк, ала Мъри се съвзе и успя да открие сметката в решителната трета част. Това не повлия негативно на най-добрият български тенисист и той сложи точка на спора на собствено подаване след 2 часа и 26 минути, зарадвайки всички нас и обнадеждавайки ни за силно представяне в турнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Паметен старт на сезона: Григор сътвори пълен обрат срещу Мъри за първата си победа през 2024-та Мартин Вичев
Теми:  
анди мъри | бризбейн | григор димитров

Коментари





Следвайте ни в Facebook