Паната: Детската физика на Синер го провали на финала в Маями; той все още прилича на момче

от в 21:04 на 04.04.2023
Калоян Соколов

Яник Синер направи сериозна заявка, че вече е на едно ниво с лидерите в ATP Тура и е готов да печели най-големите трофеи в спорта. Италианецът достигна до финала на Мастърса в Маями, постигайки изумителна победа над световния номер едно Карлос Алкарас. Двамата младоци сътвориха истински тенис празник на полуфиналите във Флорида, който приключи с драматичен успех за южнотиролеца.

За съжаление на Синер, то той беше бледа своя сянка във финалния си двубой с Даниил Медведев и закономерно допусна поражение, а легендата Адриана Паната си позволи да изкаже мнението, че за пореден път се е видяло как кондиционната подготовка на 21-годишния играч не е на нужното ниво, а ето и цялото изказване на някогашния шампион от Ролан Гарос:

"Във финала видяхме един съвсем друг Яник, който нямаше нищо общо с тенисиста победил Алкарас. Той беше видимо уморен, а краката му не се движеха, както трябва. Разбира се, то е нормално подобен мач да остави отпечатък върху тялото ти, но само направете съпоставка между физиката на Карлос и Синер. Яник е с 2 години по-голям, но изглежда като дете на неговия фон. Истината е, че Синер спечели всички други свои мачове с лекота и не е добър атестат, че физиката му се срина по подобен начин, след като е имал само един тежък двубой.

Момчето е много специално и може да играе добре навсякъде, но вече е на почти 22 години, а все още прилича на момче. Нямам съмнение, че много скоро му предстои да спечели своята дебютна титла от сериите "Мастърс" и тепърва ще подобрява тениса си, но е нужно да добави сериозно количество мускулна маса, ако иска да е конкурентен в Големия шлем и да е на едно ниво с Джокович и Медведев" - заключи именитият сънародник на настоящия номер девет в света.

Източник: Tennis World USA

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Паната: Детската физика на Синер го провали на финала в Маями; той все още прилича на момче Калоян Соколов
Теми:  
atp | адриано паната | интервюта | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook