Паната: Джокович напусна корта унизен от Синер; най-великият не може да си го позволи

от в 14:27 на 16.10.2024
Елеонора Александрова

Фалшифициране на контузия, некоректно поведение на корта и мания за величие - това са само част от нещата, за които Адриана Паната е обвинявал Новак Джокович през времето. Бившият шампион от Ролан Гарос прогнозира в началото на сезона, че "Джокера" никога повече няма да победи Алкарас или Синер, като дори изрази убеденост, че сърбинът няма да играе професионален тенис след края на 2024-та година.

Джокович обаче опроверга легендарния италианец, завоювайки златния медал на Олимпиадата в Париж и Паната дори намери сили да се извини на 24-кратния "мейджър" носител, признавайки как е бил опроверган от един голям шампион.

Сега обаче някогашният номер 4 имаше нов повод да злорадства, след като неговият сънародник Яник Синер победи сравнително убедително сърбина на финала в Шанхай и това явно се е сторила точната възможност за Паната, който за пореден път атакува словесно Джокович:

"Яник спечели отново и доказа за пореден път, че може за дълъг период от време да играе тенис на толкова високо ниво, че направо не е за вярване. Годината му е необикновена по най-хубавия възможен начин и мога единствено да го поздравя за неговия прогрес и способност да бъде толкова постоянен в нивото си на представяне.

В момента равнището му е толкова високо, че няма как да загуби от тенисист извън първите 5-6 в света, дори когато изобщо не играе добър тенис за собствените си стандарти. Алкарас е единственият човек, който може да го победи, когато Яник покаже най-доброто от своята игра. Вижда се, че разликата става все по-голяма между тях двамата и другите топ играчи в ATP Тура.

Останалите тенисисти са способни да играят на едно ниво с Яник за около час, но след това не могат да продължат да го правят, докато Синер е готов да запази същата енергия в своята игра за поне 3 часа. Това се доказа и в Шанхай, където Джокович игра много силен тенис за точно един час време. Първият сет обаче приключи и след това вече нямахме мач, а самият сърбин също се примири с поражението.

Най-добрият играч за всички времена не може да си позволи да напуска корта унизен по този начин, както му се случи срещу Яник. Честно казано съжалявам, защото всъщност изпитвам голямо възищение към Джокович. Хората вероятно ще ви кажат, че не го харесвам, но просто харесвах Роджър Федерер много повече." - споделя тенис величието.

Източник: Tennis 365

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Паната: Джокович напусна корта унизен от Синер; най-великият не може да си го позволи Елеонора Александрова
Теми:  
atp | адриано паната | интервюта | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook