Паната: Най-доброто от Алкарас е недостижимо за Синер; Джокович ще се откаже още този сезон

от в 12:47 на 25.04.2024
Елеонора Александрова

През последните 2 години Карлос Алкарас и Яник Синер се утвърдиха, като двамата най-успешни млади таланти на своето поколение. В момента испанецът и италианецът се намират в топ 3 на ATP ранглистата, като Синер е под номер 2, а Алкарас - под номер 3. Въпреки сравнително скромния им стаж в  ATP Тура, те вече започват да пишат историята на мъжкия тенис. На едва 20-годишна възраст Алкарас може да се похвали с 13 титли на ниво ATP, 2 от които са от Големия шлем.

Също така испанецът държи рекорда за най-млад номер 1 при мъжете. От друга страна с 25-те победи от първите си 27 мача за годината, Синер прави най-доминантните първи 4 месеца на сезона от времето на Голямата тройка насам, като във всичките си турнири през тази година досега е стигал поне до полуфинал. Това го изстреля до второто място в ранглистата, а в момента се намира в удобна позиция да атакува и първото.

Съперничеството между Карлос Алкарас и Яник Синер се очертава да е новото голямо такова в мъжкия тенис. Досега двамата са се срещали общо 8 пъти, като балансът им е 4 на 4 победи. По тази тема говори един от най-успешните италиански тенисисти за всички времена, Адриано Паната в спортното предаване на италианската национална телевизия Rai  "La Domenica Sportiva".

"Ако и двамата се изправят един срещу друг в напълно оптимална форма, то Алкарас все още е недостижим за Синер. Когато обаче испанецът е на 98%, то той ще загуби, защото Синер е по-постоянен от него. Ето защо Яник ще спечели повече турнири в бъдеще" - говори Паната.

Освен за бъдещото голямо съперничество на тениса, италианската легенда говори и за края на ерата на Голямата тройка:

"Ерата на Федерер, Надал и Джокович е към края си. Мисля, че Надал ще спре с тениса след тазгодишния Ролан Гарос, а Джокович може да се откаже още в края на този сезон, защото през 2025-та година той ще бъде вече на 38 и осъзнава, че вече няма да може да продължи по начина, по който той желае. На Ролан Гарос се надявам, че Надал да се изправи срещу Джокович още в първия кръг. Ще остана много разочарован, ако някой, който е спечелил 14 пъти тук, излезе срещу някой друг ." - допълни Паната.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Паната: Най-доброто от Алкарас е недостижимо за Синер; Джокович ще се откаже още този сезон Елеонора Александрова
Теми:  
адриано паната | карлос алкарас | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook