Паолини повали екзекуторката на Швьонтек от Уимбълдън и счупи рекорд в италианския тенис!

от в 19:52 на 31.08.2024
Елеонора Александрова

Жасмин Паолини се класира за осминафиналите на US Оупън. Италианката надви една от тенисистките, намиращи се в много силна форма, Юлия Путинцева, с резултат 6:3 6:4 за 1 час и 36 минути игрово време. Така световната номер 5 става една от едва двете тенисистки, достигали до втората седмица на всеки един "мейджър" турнир през сезона, като другата такава е Коко Гоф, а освен това за пръв път италинска тенисистка постига това в рамките на една година.

Срещата започна нервно за двете тенисистки, като грешките преобладаваха в разиграванията. Все пак Паолини беше тази, която стоеше по-добре на корта и проби в самото начало екзекуторката на Швьонтек от Ролан Гарос. Световната номер 32 обаче веднага отреагира и показа силна игра от ретур, което ѝ позволи да отвърне на пробива в петия гейм, за да намали изоставането си до 2:3. Серията от пробиви продължи с пълна сила до 5:3 в полза на фаворитката, когато тя най-после задържа сервиса си и спечели откриващия сет.

Негативният за казахстанката завършек на първата част, оказа сериозно влияние върху нейната игра в началните минути на втората. За разлика от нея, Паолини летеше по корта и в резултат на това реализира пробив в третия гейм на сета.

Въпреки трудната ситуация, в която по-нискоранкираната тенисистка се намираше, шампионката от Бирмингам започваше да играе все по-освободено, което затрудняваше сервис играта на фаворитката. Въпреки това, до обрат не се стигна и така двукратната "мейджър" финалистка се класира за втората седмица на Откритото първенство на САЩ!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Паолини повали екзекуторката на Швьонтек от Уимбълдън и счупи рекорд в италианския тенис! Елеонора Александрова
Теми:  
us open | wta | жасмин паолини | Обзори | юлия путинцева

Коментари





Следвайте ни в Facebook