Паолини: Тъжна съм, но ще продължавам да се усмихвам; финалът на Уимбълдън е нещо голямо

от в 18:25 на 13.07.2024
Елеонора Александрова

Жасмин Паолини загуби втори пореден "мейджър" финал, но е неоспорим факт, че италианката прави най-добрия сезон в кариерата си и заслужено вече е сред най-най големите фаворитки на всеки един турнир, като от следващата седмица тя ще е под номер 5 в световната ранглиста.

Дори в речта си след поражението си от Барбора Крейчикова, финалистката на Ролан Гарос не свали усмивката от лицето си, концентрирайки се най-вече върху позитивите от цялостното си представяне през последните месеци:

"Привет на всички! Благодаря на хората, които дойдоха! Да видя този стадион пълен и да бъда на корта пред вас беше невероятно изживяване! Искам на първо място да поздравя Барбора! Играеш толкова красив тенис. Наистина заслужен успех за теб и за твоя екип" -  започна речта на италианката.

Въпреки загубата, Жасмин, само преди няколко седмици ти беше на финала на Ролан Гарос. Стана първата италианка, която стигна до мач за титлата на Уимбълдън - това е огромно постижение! Мисля, че самата ти усещаш по реакцията на публиката значимостта на този успех.

- Последните два месеца бяха наистина изключителни за мен. Искам да благодаря на моето семейство и на моя екип, които винаги са вярвали в мен и са ме подкрепяли. Публиката беше невероятна през тези две седмици! Изпитах много положителни емоции и усетих огромна подкрепа и любов от страна на феновете. Беше невероятно изживяване за мен!

Сигурни сме, че ти спечели сърцата на хората с тази завладяваща усмивка. Надяваме се, че ще те видим отново тук.

Аз също се надявам. Разбира се, сега съм малко тъжна, но аз продължавам да се усмихвам, защото все пак за мен това е един добър ден - това да бъдеш на финала на Уимбълдън е нещо голямо... Аз самата толкова пъти съм гледала финали на Уимбълдън - винаги съм стискала палци на Федерер. Сега да бъдеш в тази роля е нещо неописуемо! Бяха две прекрасни седмици. Искам да благодаря на цялата организация, без изключения! Ако съм пропуснала да спомена някого, се извинявам искрено"! - сподели за финал подгласничката в турнира.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Паолини: Тъжна съм, но ще продължавам да се усмихвам; финалът на Уимбълдън е нещо голямо Елеонора Александрова
Теми:  
wta | жасмин паолини | интервюта | реч | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook