Паоло Лоренци: Надал иска да се завърне в Рим и Монте Карло, но зависи от следващите турнири

от в 09:19 на 22.05.2024
Калоян Соколов

 Рафаел Надал обяви още през миналата година, че 2024-та ще бъде последната година в неговата кариера и вече се сбогува с публиката в Барселона и Мадрид. Изведнъж обаче феновете на тениса получиха известна доза надежда, че Матадора ще се състезава и догодина, след като той не потвърди, че е изиграл последния си мач в Рим, макар да заяви как това е далеч по-вероятната възможност.

Самият директор на Мастърса в Рим, Паоло Лоренци, направи любопитно разкритие по темата, което ни дава да разберем, че у Надал решението за толкова скорошно отказване не е чак толкова твърдо и нещата по-скоро зависят от това на какво ниво ще съумее да заиграе Рафа през следващите седмици:

"Надал никога не е казвал, че това е последната му година в Рим. В главата му има желание да се завърне още веднъж тук и в Монте Карло, но това ще зависи единствено от резултатите му в следващите турнири и как ще се чувства неговото тяло. Рафа има желането да практикува още спорта, който обича толкова много, но не иска да пада твърде много под стандартите, които сам е наложил през годините и всичко зависи от това дали отново ще може да се завърне на високо ниво. Според мен Надал играе по-добре на всеки следващ турнир и загубите му дойдоха от наистина много силни играчи. Предстои да видим какво ще се случи в Париж" - коментира бившият номер 33.

Източник: Supertennis


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Паоло Лоренци: Надал иска да се завърне в Рим и Монте Карло, но зависи от следващите турнири Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | паоло лоренци | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook