Паритетът е възстановен: Фриц сломи Нори и върна шампионите от United Cup в спора за победата

от в 09:41 на 31.12.2023
Мартин Вичев

Световният номер 10 Тейлър Фриц победи британеца Камерън Нори в последователни сетове на United Cup - 7:6(5) 6:4. Първата ракета на САЩ изпитваше дискомфорт в хода на мача, но въпреки това, върна шансовете за победа на шампионите от последното издание на турнира, в сблъсъка с Великобритания, тъй като по-рано през деня, британката Кейти Боултър надви изненадващо намиращата се под номер 5 в ранглистата при жените Джесика Пегула. 

Мачът започна ударно за американеца и след неточности от ракетата на Нори, световният номер 10 реализира пробив още в първият му сервиз гейм, и на бърза ръка поведе с 3:0. В следващите минути, двамата тенисисти демонстрираха стабилност на сервиз, като Нори вдигна значително нивото си на игра. Това му се отплати, когато при 5:3, Фриц сервираше, за да спечели откриващата част и дори имаше сетбол, но британецът показа здрави нерви и го отрази, след което направи рибрейк и се върна в битката за сета. В миговете до края, пробиви нямаше и това ни доведе до тайбрек. Фриц първи направи минипробив в дългия 13-ти гейм, но Нори го върна мигновено. При 5-5, американецът отново направи минибрейк, който се оказа решаващ за крайния изход на сета и Фриц го грабна след 59 минути игра - 7-6(5).

Началото на вторият сет бе повече от интересно, тъй като при 2:1 за Нори, Фриц повика физиотерапевтът на корта, защото изпитваше дискомфорт в лявото бедро. Все пак, той стисна зъби и продължи да играе. Интересните моменти отсъстваха и двамата печелеха геймовете, като Нори бе по-напористият от двамата, опитвайки се да се възползва максимално от неразположението на американеца. В деветият гейм на вторият сет при 4-4, Фриц показа защо е в топ 10 на световната ранглиста и след няколко неточности от ракетата на британеца, реализира пробив с който си осигури да сервира за мача при 5:4. Впоследствие, световният номер 10 не срещна трудности да затвори мача и след час и 45 минути игра върна шансовете за триумф на САЩ над Великобритания.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Паритетът е възстановен: Фриц сломи Нори и върна шампионите от United Cup в спора за победата Мартин Вичев
Теми:  
тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook