Париж 2024: Карлос Насар и Могамед Рамазанов излизат в опит да донесат злато на България!

от в 01:11 на 09.08.2024
Елеонора Александрова

Вчерашният олимпийски ден безспорно се оказа най-силният за България в Париж. След като в предишните 12 дни, само един от атлети не съумя да завоюва медал, то вчера цели четирима родни спортисти ни донесоха отличия.

Тринадесетият ден също се очертава да е много силен за България. Магомед Рамазанов бе безкомпромисен в предишните три двубоя в борбата (в категория до 86 кг.), а днес той ще се опита да повтори успеха на Семен Новиков и да победи иранеца Хасан Язданичарати в спора за златото.

Суперзвездата ни във вдигането на тежести, Карлос Насар, ще се опита да оправдае своите очаквания и тези на цяла България. Насар, влизайки в ролята на абсолютен фаворит в категория до 89 килограма във вдигането на тежести.

Въпреки шокиращото отпадане на Стиляна Николова в квалификациите, то надежди за медали в художествената гимнастика не липсват. Боряна Калейн започна чудесно кампанията си в Париж и ще направи опит да затвърди доброто си впечатление с отличие. Ансамбълът ни по художествена гимнастика също ще вземе участие днес, но в квалификациите.

Българското участие в борбата ще продължи и при дамите. Една от най-добрите ни представителки в този спорт, Биляна Дудова, ще се изправи срещу шведката Сара Линдборг (в категория до 62 кг.) и би могла да се бори за медал, а мачовете във всичките кръгове (без финала) ще се проведат в един и същ ден.

Единственият ни представител в многобоя, Тодор Михалев, се представи успешни във фехтовката, а днес ще се състои и полуфинала.

Програмата за Ден 13 на Олимпийските игри в Париж:

11:00 часа: ансамбъл по художествена гимнастика - многобой, квалификации

12:30 часа: Биляна Дудова - Сара Линдборг - борба (категория до 62 кг.), 1/8 финали 

14:00 часа - Тодор Михалев - модерен петобой, 1/2 финали

15:30 часа: Боряна Калейн - художествена гимнастика, многобой, финал 

16:00 часа: Карлос Насар - вдигане на тежести (категория до 89 кг.)

След 20:30 часа: Магомед Рамазанов - Хасан Язданичарати - борба (86 кг.), финал


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Париж 2024: Карлос Насар и Могамед Рамазанов излизат в опит да донесат злато на България! Елеонора Александрова
Теми:  
българия | олимпийски игри | програма

Коментари





Следвайте ни в Facebook