Париж ликува: Местният любимец Гастон отново взриви трибуните и е в третия кръг на РГ!

от в 16:54 на 26.05.2022
Мирела Николова

Юго Гастон продължава да носи позитивни емоции на френските фенове на тениса и след като в откриващия кръг надви световния №20 Алекс Де Минор в ожесточена петсетова битка, днес затвърди чудесните си изяви с безапелационен трисетов успех над влезлия като "щастлив губещ" Педро Качин. Французинът притежаваше инициативата във всяка една от частите и след 2 часа престой на корта достигна до крайния успех след 6:4 6:2 6:4. Така той продължава към третия етап на тазгодишния Ролан Гарос, където го очаква среща с 19-годишния Холгер Руне.

Началото на срещата бе равностойно, като ставахме свидетели на множество продължителни размени на удари от дъното на корта. С напредване на времето обаче неточностите от ракетата на аржентинеца започнаха да зачестяват, което доведе до брейк в сметката на местния любимец и аванс от 4:2 в негова полза. Оттам насетне Гастон бе безупречен на собствен начален удар и отпусна едва една точка в оставащите си подавания, за да съхрани преднината си и да поведе в отделните части.

Вторият сет не предложи каквато и да било интрига, тъй като още от първите минути преимуществото бе изцяло на страната на френския представител, който се възползваше по перфектен начин от неубедителния сервис на противника, за да вземе предимство в разиграването още с ретура си. Благодарение на агресивния си подход той реализира два поредни пробива и взе ранен аванс от 4:0, подсигурявайки си успеха и в този сет.

Надмощието французина продължи и в третата част, където успяваше да постави под натиск всяко едно от подаванията на противника си. Решителният пробив дойде в деветия гейм, в който напрежението у Качин взе връх и той предаде сервиса си, а с това и мача.

 

 


Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Париж ликува: Местният любимец Гастон отново взриви трибуните и е в третия кръг на РГ! Мирела Николова
Теми:  
atp | Обзори | ролан гарос | юго гастон

Коментари

Следвайте ни в Facebook