Париж ликува: Неостаряващият Гаске показа магията си и повали Мастърс шампион на Ролан Гарос!

от в 19:43 на 26.05.2024
Николай Маринов

37-годишният любимец на публиката Ришар Гаске изигра великолепен мач и върна лентата назад, за да победи Мастърс шампиона от Синсинати 2022 г. Борна Чорич с 3:0 сета - 7:6(5). 7:6(2), 6:4 за 3 часа и 23 минути игра, а по този начин се класира за втория кръг на Ролан Гарос.

Френският ветеран не изневери на своя стил на игра и въпреки мощната игра хърватина, то Гаске успяваше да контрира по великолепен начин, като създаде редица магични отигравания на препълнения "Сюзан Ленглен", където беше бурно подкрепян от своите сънародници. И двамата завършиха с почти еднакъв брой завършващи удари (48:47 за хърватина), но грешките бяха почти два пъти повече за Чорич.

Първият сет се превърна в истинска битка, където двамата си размениха по един пробив. В тайбрека накрая Гаске успя да наложи своята воля и спечели със 7:5 точки.

Вторият сет беше също толкова равностоен, колкото и първия. Чорич успяваше в продължение на сета на няколко пъти да измъкне своето подаване, докато Гаске печелеше доста по-лесно своите сервис геймове. Стигна се отново до тайбрек, където грешките на Чорич, както и хубавите изпълнения от ракетата на френския ветеран, предопределиха изхода на сета- 7:2 точки.

Третият сет започна с трудни сервис геймове за Гаске, като Чорич проби първи за 3:2, възползвайки се от няколкото грешки от французина, но точно както и в първия сет, бившият номер 7 го върна веднага за 3:3.

Накрая, при 5:4, Чорич сервираше за оставане в мача само че Гаске печелеше важните точки и се поздрави с крайния успех след фамозен завършващ удар от бекхенд по правата.

Във втори кръг местният любимец очаква победителя от мача между италианеца Яник Синер, поставен под номер две в схемата, и американецът Кристофър Юбанкс, които ще излязат на корта в първи мач на корт "Сюзан Ленглен" утре.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Париж ликува: Неостаряващият Гаске показа магията си и повали Мастърс шампион на Ролан Гарос! Николай Маринов
Теми:  
борна чорич | Първи кръг | ришар гаске | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook