Париж намери своя герой: Местен квалификант обърна Алкарас от 0:5 и е на 1/4-финал!

от в 02:43 на 05.11.2021
Калоян Соколов

Френският мъжки тенис определено се намира в сериозна криза, тъй като най-добрите състезателите на "петлите" са вече на сериозна спортна възраст и далеч не се намират във върхова форма. Изглежда обаче, че все пак има лъч надежда за французите, а неговото име е Юго Гастон. 21-годишният играч взриви трибуните в Париж, след като изигра феноменален мач и отстрани тийнейджъра Карлос Алкарас с 6:4 7:5.

Квалификантът изоставаше сериозно и в двата сета, но публиката буквално го носеше на ръцете си и му вдъхна нужните сили, за да се поздрави с поредна впечатляваща победа през седмицата и така да се класира за четвъртфиналите, където го очаква сблъсък със световния номер две Даниил Медведев.

Началото не предвещаваше подобен развой на двубоя, тъй като Алкарас веднага започна да налага изключително високо темпо на игра, а Гастон можеше единствено да се надява на евентуална съперникова неточност. Грешките обаче бяха изчистени от играта на младока, който изгради аванс от 4:2 гейма и наглед контолираше ситуацията на корта.

Тогава дойдоха първите колебания за ибериеца, което веднага накара местните фенове да станат много шумни и атмосферата стана истински наелектризираща. Световният номер 103 изглеждае все по-вдъхновен и непрстанно надиграваше опонента си чрез перфектно изпълнени къси топки. Непрестанната вариация на французина пък тотално извади тийнейджъра от баланс и Гастон затвори сета в своя полза.

Втората част наглед протичаше със смазващо преимущество на Алкарас, чиято офанзива го доведе до преднина от 5:0 и обратът изглеждаше само въпрос на време. Квалификантът все пак не се предаде и съумя да се разпише в резултата, докато фаворитът отново се разколеба пред недружелюбната среда и допусна да загуби цели 16 поредни точки.

Така изведнъж Гастон изглеждаше в далеч по-добра позиция за крайния успех и нестандартните му отигравания продължаваха да са силен коз в ръкава му. Разпадът на полуфиналиста от Виена продължи с пълна сила през следващите минути и местният любимец се сдоби с шанс да сервира за победата, която извоюва с единствения си ас в двубоя!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Париж намери своя герой: Местен квалификант обърна Алкарас от 0:5 и е на 1/4-финал! Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлос алкарас | Обзори | париж мастърс | юго гастон

Коментари





Следвайте ни в Facebook