Париж намери своя тенис злодей: Фриц отстрани последния французин и се отдаде на провокации

от в 09:00 на 02.06.2023
Калоян Соколов

Френската публика определено може да се превърне в същински кошмар за даден състезател, който е имал малшанса да се изправи срещу някоя от големите местните звезди на Ролан Гарос. Феновете забравят за всякакъв тенис етикет в подобни мачове и правят невъзможното, за да окрилят своя любимец, като нагледен пример е фантастичния обрат на Гаел Монфис срещу Себастиан Баез, който едва ли щеше да бъде възможен на друго място в света.

Вчера пък зрителите застанаха плътно зад своя последен представител, а именно Артур Риндеркнеш, който излезе във вечерната сесия на "Сюзан Ленглен" в опит да постигне сензационен успех над Тейлър Фриц. Французинът можеше да се радва на екзалтирана подкрепа през цялото време и определено атмосферата напомняше на двубой за Купа "Дейвис", но световният номер 9 издържа на психологическия натиск от страна на тълпата и в крайна сметка се наложи в четири сета.

Особено неприятно впечатление направи поведението на публиката в началото на четвъртата част, когато Фриц достигна до наглед невъзможна къса топка и на свой ред направи блестяща контра къса, само че тя беше посрещната с бурни освирквания и изглежда това запали огъня в американеца, който не се лиши от възможността да злорадства след спечелването на срещата.

Фриц в рамките на една минута не спря да провокира зрителите, правейки им знаци да замълчат, а впоследствие изпрати и серия от въздушни целувки към трибуните, докато освиркванията се усилваха все повече. Интервюто на корта също не премина без ексцесии, защото бившият шампион в Индиън Уелс благодари специално на феновете за невероятната подкрепа, от която се е мотивирал да спечели сблъсъка, а самото интервю в този момент беше невъзможно за продължаване, защото французите просто не даваха възможност на Фриц да пророни нито дума.

Всичко това ни навява на мисълта, че едва ли вдругиден тенисистът ще се ползва с големи симпатии от хората, които посетят мача му от третия кръг с Франсиско Серундоло и изглежда Париж намери своя тенис злодей, което ни връща към US Open 2019-та и отношението на Даниил Медведев към публиката на US Open. Тогава бившият номер едно направи всичко възможно цял Ню Йорк да го намрази, само че въпреки това достигна до финала и предстои да разберем дали американецът също е способен на нещо подобно.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Париж намери своя тенис злодей: Фриц отстрани последния французин и се отдаде на провокации Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | ролан гарос | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook