Париж: Възможно повторение на финала Джокович - Руне; Алкарас, Циципас и Зверев в една 1/4

от в 23:23 на 27.10.2023
Калоян Соколов

Мастърсът в Париж винаги е имал репутацията на една от най-непредвидимите надпревари в ATP Тура, а изглежда, че нещата ще стоят точно така и през настоящия сезон, защото множество от фаворитите се очаква да имат сериозни затруднения още на старта и смело можем да заявим, че тенис феновете получихме един същински подарък с изтегления жребий за тазгодишния турнир на закрити твърди кортове във френската столица.

Безспорно най-интересната новина, свързана със схемата, е завръщането на световния номер едно Новак Джокович, който ще изиграе първото си официално състезание от титлата си на US Open насам. Сърбинът ще почива в първия кръг, а след това му предстои да премери сили с Томас Мартин Ечевери или своя сънародник Миомир Кецманович. 

На 1/8-финалите пък бихме могли да станем свидетели на същинско тенис зрелище, тъй като Бен Шелтън е първият поставен на пътя на 24-кратния "мейджър" носител и ще има възможност да вземе реванш за поражението си във финалната четворка на US Open от същия съперник.

Любопитна подробност е, че още в четвъртфиналите можем да видим повторение на миналогодишния двубой за трофея между Холгер Руне и Новак Джокович, ако защитаващият шампион съумее да преодолее съпротивата на Стан Вавринка и Тейлър Фриц, а досега скандинавецът има преднина от 2:1 в преките си срещи с Ноле.

В горната половина място намери и още един от големите фаворити за титлата, а именно Яник Синер. Младият италианец наглед не би трябвало да има проблеми да достигне поне до третия кръг, в който вероятно ще се изправи срещу Томи Пол, докато в четвъртфиналите може да се стигне до мач между него и Андрей Рубльов.

Долната половина няма да бъде по-малко интересна, тъй като Карлос Алкарас също ще направи своята обратна поява в Тура, след като лекуваше травма в областта на левия крак. Вторият поставен по всяка вероятност ще открие участието си с двубой срещу Камерън Нори, от когото допусна поражение на финала в Рио Де Жанейро. На 1/8-финалите пък испанецът може да се сблъска с олимпийския сребърен медалист Карен Хачанов, който никога не е печелил сет в мачовете си с шампиона от Уимбълдън.

При евентуално достигане до 1/4-финалите, то Карлитос го очаква двубой от възможно най-тежка категория, срещайки един измежду Александър Зверев и Стефанос Циципас, които вероятно ще се сблъсъкат помежду си още в третия кръг, а във финалната четворка Алкарас би могъл да вземе реванш от Даниил Медведев за поражението, което му беше нанесено от руснака в Ню Йорк, но световният номер 3 определено ще трябва да се потруди сериозно, за да достигне до тази фаза, имайки предвид, че в неговата част от жребия са състезатели от ранга на Григор Димитров, Франсис Тиафо, Каспър Рууд и Хуберт Хуркач.

Пълен жребий за Мастърса в Париж:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Париж: Възможно повторение на финала Джокович - Руне; Алкарас, Циципас и Зверев в една 1/4 Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | даниил медведев | жребий | карлос алкарас | мастърс в париж | новак джокович | стефанос циципас | холгер руне | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook