Парма: Кори Гоф и Киан Ван са двете финалистки!

от в 20:55 на 21.05.2021
Петър Томов

Световната №30 Кори Гоф достигна до втория финал в кариерата си на ниво WTA след като се наложи в три сета над Катерина Синякова в среща от полуфиналната фаза на турнира в Парма. Родената през 2004 година американка прекара малко над 2 часа на корта, за да се наложи с 7:5 1:6 6:2 над чешката си противничка, а в спор за трофея ще срещне първата ракета на Китай Киан Ван.

Началните минути на срещата бяха по-добри за Синякова и тя достигна до цели 6 възможности за пробив в откриващата част, реализирайки обаче едва един брейк в хода на сета. Това впоследствие се оказа фатално за чехкинята, която допусна моментен срив в играта си при 5:4 и позволи на Гоф да осъществи обрат в сета, спечелвайки всички останали геймове.

Синякова продължи със солидната си игра от дъното на корта и във втората част, в която успя да поведе с 4:0 в рамките на 15 минути. Гоф нямаше отговор на форхенда на чехкинята и успя да спечели едва един гейм на своята сметка преди да бъде пробита отново за крайното 6:1. 

Детето-чудо на женския тенис показа страхотна ефективност при брейкбол в решителната част, за разлика от опонентката си, и реализира два пробива от три възможности, които в крайна сметка й донесоха успеха и първо участие на финал от 2019 година насам.

В другия полуфинал на Emilia-Romagna Open, Киан Ван показа характер и отстрани носителката на титла от Големия Шлем Слоун Стивънс след 6:2 7:6(3) за малко под два часа игра. Китайката спечели подаването на шампионката от US Open 2017 на три пъти в откриващите 5 гейма, с който солиден аванс нямаше затруднения да затвори частта на 2.

Стивънс редуцира непредизвиканите си грешки от основната линия в началото на втория сет и това си пролича в резултата, където тя набързо се откъсна с 5:1. Последва страхотен обрат от страна на Ван, която записа 4 поредни гейма на сметката си, в които отрази 3 сетбола по пътя към възстановяване на паритета. В крайна сметка втората част се реши от тайбрек, в който нервите на Стивънс не издържаха и тя загуби на три пъти подаването си, за да изостане с 6-1. Ван пропиля първите два от петте мачбола, които се откриха пред нея, но при третия беше безпощадна, за да се класира за първия си финал на ниво WTA от 2018 година насам.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Парма: Кори Гоф и Киан Ван са двете финалистки! Петър Томов
Теми:  
wta | катерина синякова | Киан Ван | кори гоф | парма | слоун стивънс

Коментари





Следвайте ни в Facebook