Партньорът на Григор Димитров беше нападнат и ограбен в Монте Карло

от в 14:04 на 12.04.2024
Калоян Соколов

Себастиан Корда е станал жертва на обир в навечерието на Мастърса в Монте Карло. Това разкрива френската медия "Nice Matin". Престъплението е станало на 4 април в град Рокбрюн-Кап-Мартен, където се провежда и самата надпревара. Ситуацията се е развила за секунди, докато Корда е слизал по стълбището в едно от съораженията в близост до кортовете. 

Тенисистът е бил нападнат от двама мъже с маски и каски, като единият е съборил Корда с ритници на земята, докато другият е отмъкнал часовника му Richard Mille на стойност 300 хиляди евро. Впоследствие двамата престъпници са избягали със скутер, като действието се развива в около 19:30 часа вечерта. За щастие, американецът не е понесъл някакви сериозни наранявания от ударите и веднага е отишъл да подаде сигнал в най-близкото полицейско управление.

В момента се води разследване по случая, а полицията е успяла да вземе ДНК проби от местопрестъплението и използва камери за видеонаблюдение, за да намери извършителите.

Припомняме ви, че Корда си партнираше с Григор Димитров в турнира на двойки през настоящата седмица, а любопитното е, че Григор беше ограбен по сходен начин през миналата година в Барселона, когато двама крадци на мотори разбиха едно от страничните стъкла на превозното средство на първата ни ракета и свалиха часовника от ръката му, докато той се е пресягал да го оправи.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Партньорът на Григор Димитров беше нападнат и ограбен в Монте Карло Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | любопитно | монте карло | себастиан корда

Коментари





Следвайте ни в Facebook