Първа победа за сезона на ниво WTA 125: Шиникова надви 3-кратна "мейджър" шампионка при девойките

от в 09:02 на 24.07.2024
Калоян Соколов

Изабелла Шиникова записа най-престижната си победа от началото на сезона, за да се класира за втория кръг на WTA 125 надпреварата на твърди кортове във Варшава. Българката надигра четвъртата поставена Александра Еала с категоричното 6:4 6:2 за 1 час и 20 минути игрово време, с което прекъсна победната серия на филипинката. През миналата седмица Еала триумира на 100-хилядник в Испания, с което спечели най-голямата титла в своята кариера и проби в топ 150 на света.

19-годишната тенисистка е считана за една от най-талантливите млади състезателки в световния тенис, като спечели 3 от 4-те "мейджър" надпревари при девойките и може вече да се похвали със спонсори от ранга на Bank of the Philippine Islands (BPI), Globe Telecom Inc, Babolat и Nike, но това не трогна родната ни представителка и тя не остави никакви шансове на една от перлите в академията на Рафаел Надал.

Това беше първата победа за световната номер 304 в основната схема на турнир от подобна категория за настоящия сезон, а най-впечатляващото е, че тя допусна само един пробив за целия мач, който дойде в началото на втория сет, след което Шиникова взе 4 от следващите 5 гейма, за да си осигури двубой с австралийската Дестъни Аява (световна номер 189), която е 4-кратна участничка в основната схема на Аустрелиън Оупън.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Първа победа за сезона на ниво WTA 125: Шиникова надви 3-кратна "мейджър" шампионка при девойките Калоян Соколов
Теми:  
wta | бгтенис | варшава | изабелла шиникова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook