Първата българска победа на РГ е факт: Андреев спаси мачбол и тримуфира след супер тайбрек!

от в 15:21 на 20.05.2024
Калоян Соколов

Адриан Андреев (номер 236) попадна сред квалификантите на Ролан Гарос в последния момент и се възползва по най-добрия начин от тази възможност, надделявайки над Денис Евсеев (световен номер 167) след страхотен обрат - 3:6 6:3 7:6(7) за 2 часа и 33 минути игрово време, за да се класира за втория кръг на пресявките, където го очаква сблъсък с 31-ия поставен Джулио Зепиери (световен номер 148), който през миналия сезон достигна до втория кръг на основната схема и беше на косъм от това да вкара бъдещия финалист Каспър Рууд в пети сет.

Андреев изцяло водеше разиграванията от самото начало, но срещаше трудности да свикне с плитките и балонни удари на своя съперник, който предпочиташе да стои далеч зад основната линия и да чака грешки от другата страна на мрежата. Тази стратегия пък работеше, защото българинът не можеше да намери своите завършващи удари и допускаше множество грешки, което позволи на Евсеев да пробие за преднина от 2:1. Впоследствие Ади имаше цели три възможности да осъществи рибрейк, но така и не съумя да покаже най-добрата си игра във важните моменти, а това допълнително го изнерви и той предаде сета с нов инкасиран брейк.

Втората част вървеше много равностойно, като и двамата играчи преминаваха с лекота през подаванията си, а 30-годишният ветеран се беше превърнал в същинска стена от дъното на корта и за втората ни ракета представляваше сериозна трудност да я преодолее.

Стигна се до 3:3, когато родният ни представител си осигури точка за пробив, само че казахстанецът отново показа железни нерви и спаси подаването си.

Видимо обаче Андреев имаше игровото предимство на своя страна и в деветия гейм реализира пробив на нула, а много скоро увеличи серията си на 3 последователно спечелени гейма, за да вкара мача в решителен трети сет.

Там Евсеев проби още на старта и отрази три шанса за рибрейк в следващото си подаване, за да се откъсне напред с 3:0. Ади обаче продължи да се бори и изравни резултата за 4:4, а в десетия гейм дори отрази мачбол. Сериозно драма се разигра при 5:5, когато нашият сънародник имаше два шанса на свой ред да поведе с пробив, но не се възползва от тях и в крайна сметка се стигна до супер тайбрек, където Андреев пръв поведе с мини пробив за 3:2, реализирайки страхотен форхенд уинър по правата, а това доведе до серия от цели 4 уинъра от ракета на Адриан, който поведе с 6:2.

Евсеев прекъсна неговата серия с ас и се приближи значително в точките при 6:7 от негова гледна точка, но Ади все пак си осигури два мачбола и още при първата от тях пласира неспасяем форхенд по диагонала и можеше да се поздрави с крайната победа в този толкова драматичен двубой!

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Първата българска победа на РГ е факт: Андреев спаси мачбол и тримуфира след супер тайбрек! Калоян Соколов
Теми:  
адриан андреев | бгтенис | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook