Първата след Серина: Сабаленка отне мечтата за американски финал и ще спори за трофея на US Open

от в 06:55 на 06.09.2024
Калоян Соколов

Арина Сабаленка се класира за своя четвърти финал в Големия шлем! Световната номер де беше тествана сериозно от Ема Наваро, но в нито едно момент Сабаленка не изпусна контрола над мача и закономеро се наложи с крайното 6:3 7:6(2) за 1 час и 33 минути игрово време. Така беларуската тенисистка се превърна в първата състезателка от Серина Уилямс насам, която достига 2 поредни финала в Ню Йорк, а в спора за титлата ще я видим срещу още една американка, а именно Джесика Пегула, която само преди 3 седмици надигра в спора за трофея на турнира в Синсинати.

Срещата започна ударно за Сабаленка, чиято мощна игра изцяло доминираше на корта и за Наваро беше невъзможно да отговори на зададеното темпо. Така шампионката от Аустрелиън Оупън поведе с ранен пробив, но впоследствие допусна две двойни грешки и по-нискоранкираната тенисистка изравни за 2:2. Този спад на фаворитката се оказа мимолетен и тя отново започна да пласира уинър след уинър, за да се откъсне напред с 5:2 и скоро откриващата част беше в историята.

По-високоранкраната тенисистка продължаваше да има пълен контрол над събитията на корта и във втората част, където взе аванс от 4:2 и имаше възможност да сложи край на интригата с реализирането на втори брейк, само че американката оцеля и изведнъж съотношението на силите се обърна, тъй като миналогодишната финалистка просто не можеше да улучи корта в следващите минути.

Така Наваро навакса пасив от 3:5 и дори поведе за 6:5, но 2-кратната "мейджър" шампионка се мобилизира и доведе нещата до тайбрек, където спечели 7 поредни точки и заслужено в събота ще имаПърват възможност да се поздрави със своята първа титла на US Open!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Първата след Серина: Сабаленка отне мечтата за американски финал и ще спори за трофея на US Open Калоян Соколов
Теми:  
us open 2024 | wta | Арина Сабаленка | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook