Първата точка е за "Света": Серундоло взе пореден топ 10 скалп и разочарова тима на Григор

от в 15:59 на 20.09.2024
Калоян Соколов

Франсиско Серундоло спечели дебютния мач от тазгодишния Laver Cup, за да донесе първа точка на Световния отбор и така разочарова Григор Димитров и съотборниците му от тима на Европа. По този начин аржентинският тенисист остава 100 процентов в най-зрелищната тенис отборна надпревара, след като през миналата година надигра и Аелхандро Давидович Фокина.

Днес 31-ият в световната ранглиста постигна своята 10-та победа над тенисист от челната десетка, надигравайки Каспър Рууд и така вече има страхотен рекорд от 10 победи срещу 11 загуби в мачовете си срещу най-елитния ешалон от играчи.

Серундоло стартира по-бавно от своя опонент, само че непрекъснато подобряваше своята игра, докато обратното важеше за неговия съперник и така южноамериканецът триумфира с крайното 6:4 6:4 за 1 час и 39 минути игрово време.

 Началото беше значително по-добро за представителя на Европа, който контролираше разиграванията и не се колебаеше при всяка една възможност да вкарва в употреба мощния си форхенд. Серундоло пък постоянно трябваше да се защитава и не можеше да намери достатъчно добър ритъм в отиграванията си, пропускайки линиите при всяко едно свое малко по-агресивно продължение.

Всичко това логично даде цели 3 брейкбола на Рууд в четвъртия гейм, но аржентинецът неизменно намираше първото си подаване и в крайна сметка съумя да изравни за 2:2. Постепенно по-нискоранкираният играч стабилизира изявите си от дъното на корта и отне инициативата от своя съперник. Световният номер 31 закова 3-кратния "мейджър" финалист в неговия бекхенд ъгъл и извличаше сериозно количество грешки от ракетата на топ 10 тенисиста, което позволи на южноамериканеца да пробие за аванс от 4:3.

Скандинавецът имаше огромни проблемия на втория си сервис, където Серундоло печелеше 80 процента от разиграванията и видимо аутсайдерът ставаше все по-уверен в своите действия, двмонстрирайки страхотно ускорение от ракетата си. Игровото надмощие на представитела на Световния отбор ставаше все по-явно и напълно закономерно той задържа преднината си до последно, за да поведе в отделните сетове.

Южноамериканецът се забавляваше на корта в началото на втората част, прибягвайки до редица излизания към мрежата, които зарадваха изключително много капитана му Джон Макенроу, а освен това голяма част от тях завършиха успешно и видяхме нов брейк в полза на Серундоло. По-нискоранкираният тенисист се забавляваше на корта и оставяше на място норвежеца с перфектно изпълнени къси топки, които се превърнаха в същинско оръжие за шампиона от Умаг.

Езикът на тялото при Рууд ставаше по-негативен с всяка една изминала минута и логично европеецът инкасира още един брейк който даде аванс от 5:2 на възпитаника на Макенроу. Бившият номер 2 не беше казал последната си дума и намали своето изоставане до 4:5, но нямаше сили за нищо повече и заслужено победите отиде в ръцете на Франсиско Серундоло!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Първата точка е за "Света": Серундоло взе пореден топ 10 скалп и разочарова тима на Григор Калоян Соколов
Теми:  
atp | laver cup | каспър рууд | Обзори | франсиско серундоло

Коментари





Следвайте ни в Facebook