Първи 1/4-финал от 2 години: Радукану разгроми най-добрата тийнейджърка ще спори с Швьонтек

от в 07:56 на 19.04.2024
Калоян Соколов

Малцина действително повярваха на Ема Радукану, когато тя заяви, че е в най-добрата си форма някога. Британката премина през редица травми и напусна топ 300 на света, а загубите обикновено я съпътстваха в ранните кръгове на турнирите, когато все пак беше на корта. Бившата шампионка от US Open обаче изглежда напълно преобразена, откакто подонви работа с Ник Кавадей, който е един от нейните ментори от детството и виждаме изключително силен тенис в нейно изпълнение, след като стартира сезона на червени кортове.

Радукану до голяма степен собственоръчно победи отбора на Франция в Billie Jean King Cup, надигравайки Каролин Гарсия и Даян Пари, а през настоящата седмица вече преодоля съпротивата на Анджелик Кербер и Линда Носкова на WTA 500 състезанието в Щутгарт, за да оформи 1/4-финален сблъсък със световната номер едно Ига Швьонтек, от която е губила във всяка една от трите им досегашни срещи.

Британката категорично изигра най-силния си мач през сезона срещу Линда Носкова, която e най-високоранкираната тийнейджърка в световната ранглиста. Наглед чехкинята беше голямата фаворитка в сблъсъка, след като през годината вече беше достигнала до 1/4-финала на Аустрелиън Оупън и то с победа над Швьонтек, само че Радукану беше абсолютно недостижима в днешния ден и я разгроми с 6:0 7:5, за да намери място във финалната осмица на WTA турнир за пръв път от 2 години насам, когато отново беше 1/4-финалистка в Щутгарт и беше отстранена от Ига Швьонтек.

Бившата "мейджър" шампионка трябваше да отразява точка за пробив още в първото си подаване, но съумя да измъкне подаването си и оттам насетне изцяло доминираше на корта, превръщайки почти всяко свое отиграване в уинър. Световната номер 303 буквално летеше по корта и не отпусна нито гейм на своята съперничка в откриващия сет, който приключи за по-малко от половин час.

Втората част протече далеч по-равностойно, като 19-годишната тенисистка стоеше далеч по-равностойно в разиграванията от дъното на корта и също така подобри нивото си на начален удар. Това позволи на Носкова да преминава далеч по-уверено през своите сервис геймове, но същото важеше в пълна степен за Радукану и изглеждаше, че ще се стигне до тайбрек.

Някогашната номер 10 обаче вкара серия от мощни ретури в 12-ия гейм и достигна до мачбол, чието реализиране беше мигновено и така Ема Радукану ще има възможност да спре серията на топ поставената, която спечели титлата през последните две издания на турнира в Щутгарт.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Първи 1/4-финал от 2 години: Радукану разгроми най-добрата тийнейджърка ще спори с Швьонтек Калоян Соколов
Теми:  
wta | ема радукану | Обзори | щутгарт

Коментари





Следвайте ни в Facebook