Първи 1/4-финал за сезона: След обрат, Мико победи французин и продължава напред в Нотингам

от в 19:46 на 08.02.2024
Мартин Вичев

Димитър Кузманов продължава участието си на турнира на твърди кортове от категорията Чалънджър в Нотингам, Великобритания. Втората ракета на България надгради успеха си от вчера над първия поставен в схемата Ян Чойнски, побеждавайки французина Жул Мари на осминафиналите. Мачът между двамата тенисисти продължи 2 часа и 10 минути – 4:6 6:3 6:4. Българинът беше изправен пред угрозата да загуби в последователни сетове, но се реабилитира и се поздрави с крайната победа, правейки обрат. На четвъртфиналите, той ще срещне някой измежду ветерана Михаил Кукушкин или Йорис де Лооре.

Началото на мача бе съпътствано от стабилна игра на сервиращите тенисисти, като те печелеха подаванията си. По-напористият от двамата бе французина, който имаше възможности да пробие подаването на нашия тенисист на няколко пъти, но Мико запазваше самообладание и избягваше опасността. За наше съжаление, при 4:4, Кузманов допусна да загуби сервис гейма си, а след това Мари затвори първата част безпроблемно след 42 минути игра – 4:6.

По подобие на първия сет, втория започна с предимство на сервиращите и те печелеха подаванията си, като по-настоятелен от двамата бе французина, който можеше да направи брейк при 2:2, но Мико показа здрави нерви и не допусна да изостане със сет и пробив. Впоследствие, българинът вдигна оборотите на игра и при 4:3 се сдоби с първа възможност от началото на мача да пробие сервиса на Мари. Кузманов не почака втора покана и направи брейк, а след това на собствено подаване, затвори втората част след 42 минути игра – 6:3.

Третият сет можеше да започне по мечтан начин за втората ракета на България, като още в първия сервис гейм на французина, той се сдоби с 3 поредни възможности за пробив, но Мари успя да избегне надвисналата над него опасност от изоставане с пробив още в началните минути на решаващата част. Въпреки това, Кузманов продължи да демонстрира по-добро равнище на тенис и заслужено реализира пробив при 3:3. В крайна сметка, Мико затвори мача на собствен сервис и подпечата класирането си на първи четвъртфинал за новия сезон.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първи 1/4-финал за сезона: След обрат, Мико победи французин и продължава напред в Нотингам Мартин Вичев
Теми:  
димитър кузманов | нотингам | чалънджър тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook