Първи финал за сезона: Убедителен Кузманов ще спори за втора Чаланджър титла в кариерата си!

от в 11:35 на 20.07.2024
Калоян Соколов

Димитър Кузманов се класира за своя първи финал през сезона и общо четвърти на ниво Чаланджър в своята кариера. Българинът изглежда напълно преодолял проблемите, които го накараха почти да не се състезава през последните два месеца. Кузманов се завърна по най-добрия възможен начин на корта и днес записа своята четвърта поредна победа в Астана, надигравайки грузинеца Александър Бакши с 6:2 6:4.

В спор за трофея нашата трета ракета ще премери сили с още един представител на тази страна, а именно Саба Пуртселадзе. Припомняме ви, че Мико досега има един Чаланджър трофей, който спечели през 2021-ва в Барселона след триумф над Юго Гастон, а сега наглед е в отлична позиция да завоюва нова купа от тази категория състезания на твърдите кортове в казахстанската столица, имайки предвид, че Пуртселадзе е извън топ 500 на света.

Родният ни представител загуби едва пет точки на собствен сервис в първия сет и проби още в самото начало на срещата. Третият поставен доминираше напълно на корта и ясно можеше да видим защо се намира с 300 позиции над своя опонент в подреждането на ATP. Българинът имаше явен превес в размените от дъното на корта и заслужено затвори частта с още един пробив на нула.

Вторият сет предожи далеч по-оспорвана битка и Бакши повиши значително равнището на своя начален удар. Непоставеният играч дори имаше брейкбол в седмица гейм, но нашият сънародник измъкна подаването си и впоследствие осъществи решителен брейк, който му гарантира мястото на финала, а нова победа ще осигури завръщане в топ 300 на пловдивчанина.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Първи финал за сезона: Убедителен Кузманов ще спори за втора Чаланджър титла в кариерата си! Калоян Соколов
Теми:  
астана | бгтенис | димитър кузманов | Обзори | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook