Първи победител за 2023-та: Безупречен Рууд запази шансовете на Норвегия срещу Бразилия

от в 03:26 на 01.01.2023
Мартин Петков

Календарната нова година в България настъпи преди едва три астрономически часа, докато в други части на света като Австралия, то празничният ден от обиколката на Земята около Слънцето вече е преполовен и програмата на новата отборна смесена надпревара United Cup предстоеше да бъде открита. В първи сблъсък за деня на корта в Бризбейн трябваше да излезе водачът на Норвегия - Каспър Рууд, който предвид сериозните си успехи на индивидуално равнище съумя да класира родината си за елитния турнир, ала през вчерашния ден разликата в класите между него и съотборниците му си каза думата, при което Бразилия поведе с 2:0 победи срещу скандинавците в съревнованието от група "Е" на състезанието.

Предвид двете поражения на Норвегия, то двубоят на първите ракети при мъжете можеше да се окаже решителен за крайния изход от генералния двубой, ала световният номер 3 не допусна това да се случи и убедително надигра Тиаго Монтейро в последователни сетове - 6:3 6:2. По този начин възпитаникът на "Академия Надал" оставя шансовете на родината си за успех живи, като след броени минути в Pat Rafter Arena ни предстои да видим битката на вторите ракети при дамите, в която Лаура Пигоси среща аутсайдерката Улрике Ейкери и ще опита да подпечата победата за "Селесао", които посветиха своето участие в турнира на най-емблематичната фигура за Бразилия, която си отиде от този свят в четвъртък, а именно Краля на футбола - Пеле.

Началото на сблъсъка протече изцяло под контрола на сервиращите, които спечелиха първите 12 точки в мача, ала оттам насетне финалистът от US Open вдигна оборотите и остави световния номер 71 в безпомощна позиция, пробивайки подаването му. Левичарят на свой ред в този момент видимо беше напуснат от първоначалното напрежение, като съумя да покаже солидността си при размените от основната линия и скоропостижно навакса изгубеното. В този миг обаче Рууд подготви безмилостна контра акция срещу началния удар на опонента, като влезе в подем и чрез поредица от форхенд уинъри проби за втори път, който се оказа решителен, и той записа откриващия сет на сметката си.

Втората част стартира с известно игрово предимство на бразилеца, който все по-често излизаше на мрежата, всявайки смут в действията на фаворита, което даде искания от Монтейро резултат и той излезе напред с 2:0. Отговорът на норвежеца в това време далеч не закъсня и той освен че светкавично възстанови паритета на корта, направи разликата в класите дотолкова лесно забележима със своята доминация във всяко отношение, след като спечели шест поредни гейма и стилно с ас сложи точка на спора в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първи победител за 2023-та: Безупречен Рууд запази шансовете на Норвегия срещу Бразилия Мартин Петков
Теми:  
atp | united cup | бразилия | каспър рууд | тиаго монтейро

Коментари





Следвайте ни в Facebook