Първи поставен е аут в Париж: Музети изнесе нов силен мач и елиминира Чилич

от в 16:46 на 31.10.2022
Мартин Петков

Лоренцо Музети в последните месеци все по-често успява да оправдае прогнозите за бляскаво бъдеще по негов адрес, като във визитката му вече можем да открием две АТР титли, поделени по една на клей и твърда настилка. 20-годишният италианец наскоро триумфира на родна земя в Неапол, което бе последвано от разочароващо отпадне на старта в Базел, но през днешния ден на Мастърс 1000 надпреварата в Париж световният номер 23 се завърна обратно на победния път. Музети имаше крайно неблагоприятен жребий, срещайки бившия Шлем шампион Марин Чилич в откриващия кръг, ала за пореден път впечатли с нивото си на игра на закрито, както видяхме и по време на Sofia Open, за да надделее в последователни сетове над 15-ия поставен в схемата с 6:4 6:4, с което си гарантира мач във втория етап на състезанието в зала "Берси" срещу непредсказуемия Николоз Басилашвили.

Хърватинът, който преди седмица пропусна два мачбола срещу непретенциозния Артур Риндеркнех на старта в Базел и впоследствие отпадна, демонстрира признаци на неспокойствие в началото на двубоя, от които световният номер 23 мигновено се възползва, за да пробие сервиса на съперника. За тенисист от ранга на бившия шампион от US Open не беше нужно много време за адаптация към стила на младия представител на "скуадра адзура" и скоро вече разполагаше с два брейкбола за възстановяване на паритета. Музети именно обаче в този момент показа възхода на началния си удар през последните месеци, като освен че отрази шансовете пред балканеца, съумя да поддържа висок процент на първо подаване, който имаше огромно значение за това да запише дебютния сет на сметката си.

Втората част се превърна в абсолютно копие на отминалата такава, след като младежът подходи агресивно към колебливия през днешния ден сервис на Чилич, печелейки четири поредни точки, за да си осигури пробив аванс по пътя към крайния успех в мача. Случилото се до края на срещата със сигурност не беше особено интригуващо за зрителите по трибуните, които наблюдаваха изцяло доминация на продавачите, но за радост на Музети, това беше добре дошло и той загуби едва четири пункта на начален удар в хода на сета, преди да се поздрави с първа победа на Мастърса във френската столица.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Първи поставен е аут в Париж: Музети изнесе нов силен мач и елиминира Чилич Мартин Петков
Теми:  
atp | лоренцо музети | марин чилич | париж-берси 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook