Първите шампиони на Ролан Гарос 2024: Домакините все пак ще ликуват с триумф на техен играч!

от в 10:21 на 07.06.2024
Калоян Соколов

Едуар-Роже Васлен и Лаура Зигемунд са първите шампиони на тазгодишния Ролан Гарос. Френско-германското дуо триумфира на турнира при смесените двойки, след като във финала победи 2-кратните шампиони от Уимбълдън, а именно Нийл Скупски и Дезире Кравчик - 6:4 7:5 за час и 40 минути игрово време. Това е втори триумф в Шлема за Роже-Васлен, който спечели трофея в Париж при мъжките двойки преди точно 10 години и сега отново даде на своите сънародници поводи за радост, след като нито един домакински представител не премина фазата на осминафиналите в надпреварите поединично. Зигемунд пък вече е притежателка на 3 "мейджър" купи, тъй като досега можеше да се похвали с по един триумф на двойки и смесени двойки на US Open.

Самият двубой започна с мигновен пробив за Роже-Васлен и Зигемунд, които впоследствие трябваше да отразяват цели седем брейкбола в хода на сета, докато техните съперници бяха безпогрешни на собствен начален удар, само че френско-германският тандем някак съумя да спечели голяма част от важните точки и така спечели откриващия сет, в който Скупски и Кравчик имаха предимство по отношение на абсолютно всеки един статистически показател.

Любимиците на публиката пробиха и за начало на втората част, но този път се пропукаха в най-неподходящия момент, пропускайки шампионска точка на сервиса на французина и геймовете бяха изравнени при 5:5. Това не оказа негативно влияние на водачите в резултата, които веднага си върнаха пробива предимство и впоследствие Зигемунд не трепна, затваряйки мача с лекота на собствено подаване.

Любопитното е, че новите шампиони са се разбрали да играят заедно около 2 часа преди крайния срок за записване в турнира. Роже-Васлен е бил без партньорка и е изпратил текстово съобщение на германката с молбата да оформят тандем, а тя просто не е можела да му откаже, защото винаги е имала желание да играе с него и е пренебрегнала първоначалното си желание да пропусне микса, защото не е искала да играе на сингъл, двойки и смесени двойки едновременно.

В крайна сметка определено решението на вече 3-кратната "мейджър" шампионка, се е оказало абсолютно правилно, имайки предвид нейните ранни отпадания в другите две състезания и тя ще напусне Париж в ролята на победител.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първите шампиони на Ролан Гарос 2024: Домакините все пак ще ликуват с триумф на техен играч! Калоян Соколов
Теми:  
atp | wta | едуар роже-васлен | лаура зигемунд | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook