Първият 1/2-финалист на Sofia Open е ясен: Щруф сломи екзекутора на Алкарас от Мастърса в Рим

от в 15:08 на 09.11.2023
Мартин Петков

Ян-Ленард Щруф затвърди силното си представяне от старта на кампанията си в българската столица и се превърна в първият тенисист, класирал се за полуфиналната фаза на Sofia Open 2023. Германецът, който е трети поставен в схемата, впечатли с равнището си в хода на сблъсъка срещу екзекутора на Карлос Алкарас от Мастърса в Рим - Фабиан Марожан, като се поздрави с труден успех след обрат от пробив пасив в решителния сет - 7:6(3) 4:6 6:4.

С това световният номер 28 подпечата билета си за финалната четворка в родната ни столица, където в спор за място в мача за титлата ще срещне един измежду младия Джак Дрейпър и участващия посредством "уайлд кард" Джем Илкел.

Унгарецът изпита сериозни проблеми в началото на двубоя, като опитите му за изпълнение на неговите маркови къси топки далеч не сработиха и на бърза ръка станахме свидетели на пробив в актива на Щруф. Впоследствие обаче проблем със системата "ястребово око" разконцентрира германецът, при което той допусна поредица от неточности и световният номер 62 осъществи светкавичен рибрейк. Оттам насетне сервиращите изцяло наложиха своето превъзходство на корта и без особено интригуващи мигове в срещата, бяхме отведени до тайбрек, в който третият поставен зададе твърде високо темпо на игра и демонстрира отлични умения в завършващата фаза на атаките си, което бе от ключово значение по пътя му към триумфа в откриващия сет.

С настъпването на втората част доминацията на подаващите остана на дневен ред, преди с достигането на петия гейм световният номер 28 да инкасира сериозен спад в равнището си, довел до три поредни двойни грешки от неговата ракета, което позволи на Марожан да се откъсне напред в резултата с пробив. Придобил нужната самоувереност от сдобиването си с необходимото предимство в статуквото, унгарецът нито за секунда не свали нивото си и започна все по-често да изумява с "вълшебните" си къси топки, за да поднови равенството в общия резултат на мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първият 1/2-финалист на Sofia Open е ясен: Щруф сломи екзекутора на Алкарас от Мастърса в Рим Мартин Петков
Теми:  
sofia open | фабиан марожан | ян-ленард щруф

Коментари





Следвайте ни в Facebook