Първият победител за сезона е ясен: Фриц откри United Cup с категорична победа за САЩ!

от в 04:23 на 29.12.2022
Мартин Петков

Началото на новия тенис сезон беше дадено с дебютното издание на новосформираната отборна тенис надпревара - United Cup, посредством която двете професионални тенис вериги - ATP и WTA, откриват календарите си за 2023-та година. В откриващия мач за състезанието в Сидни се изправиха САЩ и Чехия, които попаднаха в група "C" заедно с тима на Германия, а на корта в "Ken Rosewell Arena" излязоха първите ракети на двете държави в лицето на Тейлър Фриц и Иржи Лехечка.

Американецът изпрати изключително успешна 2022-ра година, по време на която завоюва дебютната си Мастърс 1000 титла, преди впоследствие да пробие в световния топ 10, превръщайки се в неизменна част от него през последните месеци. Фриц завърши сезона си с достигане до полуфиналите на АТР финалите в Торино, докато в същото време световният номер 81 остана в ролята на подгласник на Next Gen ATP Finals. Сблъсъкът в Сидни далеч не предложи особено интригуващи моменти на зрителите, след като представителят на топ 10 не остави шансове на чеха и го надигра наглед рутинно в последователни сетове с 6:3 6:4, носейки първа точка на САЩ в съревнованието срещу европейската държава, а след броени минути на корта предстои да видим вторите ракети при дамите - Мадисън Кийс и Мари Бузкова.

Стартът на двубоя изцяло принадлежеше на по-високоранкирания състезател, който контролираше случващото се и се възползва от сковаността в действията на съперника, за да спечели първите осем точки в срещата, с което си осигури комфортен пробив аванс. Постепенно с течение на времето Лехечка се отърси от слабото си начало на мача и покачи агресията в ударите си, като на няколко пъти притискаше противниковото подаване и достигаше до ситуация 30:30, ала сервисът на световния номер 9 функционираше на нужното ниво и той записа откриващия сет за новия тенис сезон на сметката си.

Във втората част подобрението в представянето на чеха започна да става все по-видно и първите точки за пробив пред него не закъсняха, но за пореден път в сблъсъка началният удар се оказа "спасителен пояс" за полуфиналиста от Торино, който поддържаше паритета в резултата - 3:3. Световният номер 81 опитваше да е равностоен на именития си съперник във високотемповите размени от основната линия, ала заставайки на сервис в деветия гейм, ръката му трепна и той допусна двойна грешка, при която Фриц усети момента да окаже натиск върху подаването на чеха и спечели разиграването на мача, за да пробие решаващо, след като сложи точка на спора в идните минути.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първият победител за сезона е ясен: Фриц откри United Cup с категорична победа за САЩ! Мартин Петков
Теми:  
atp | united cup | Иржи Лехечка | САЩ | тейлър фриц | Чехия

Коментари





Следвайте ни в Facebook