Първият с 250 в новия век: Синер забрави за загубата от Алкарас и постави рекорд в Шанхай!

от в 10:24 на 05.10.2024
Калоян Соколов

Яник Синер трябваше да преглътне първо поражение от 15 мача насам, отстъпвайки в един финал шедьовър на Карлос Алкарас, въпреки че водеше с 3:0 точки в тайбрека на решителния сет.

Световният номер едно обаче нямаше никакво време да се възстановява физически и психически от загубения двубой за трофея в Пекин, тъй като още на следващата сутрин отлетя за участие на Мастърса в Шанхай, където никога досега не е преминавал 1/8-финалната фаза.

Тази негативна тенденция обаче надали ще се задържи и през тази година, съдейки по невероятната моментна форма на италианеца и най-вече безкомпромисното му представяне през днешния ден. Топ поставеният беше абсолютно безпощаден в двубоя си срещу япоенца Таро Даниел, надигравайки го с категоричното 6:1 6:4 за 1 час и 18 минути игрово време.

Синер завърши мача с впечатлявящите 38 уинъра срещу едва 17 непредизвикани грешки и в спор за място на осмианфиналите ще премери сили с 31-вия поставен, а именно Томас Мартин Ечевери, когого през миналия сезон разгроми във втория кръг на Аустрелиън Оупън.

Откриващият сет се превърна в същинска наказателна акция на големия фаворит, който спечели 93 процента от точките си при вкарано първо подаване и допусна само една непредизвикана грешка.

93-ият в света започна със спечелено подаване в своя полза, но взе едва 4 разигравания в следвщаите 5 гейма и така частта беше спечелена от южнотиролеца за експресните 23 минути.

Даниел отново стартира положително във втория сет, повеждайки с 1:0, но отново оттам насетне гледахме тотална доминация от страна на шампиона от US Open, който много бързо обърна нещата до 3:1 в своя полза.

Японецът не се отказа и стабилизира сериозно началния си удар, само че си остана също толкова безпомощен на ретур и много скоро Синер сложи точка на спора в срещата, превръщайки се в първия човек с 250 ATP победи, който е роден след 2000-та година.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Първият с 250 в новия век: Синер забрави за загубата от Алкарас и постави рекорд в Шанхай! Калоян Соколов
Теми:  
atp | Обзори | шанхай | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook