Първият тест е взет с лекота: Швьонтек профуча през финалистка от Шлема в Ню Йорк!

от в 03:24 на 01.09.2024
Калоян Соколов

Ига Швьонтек преодоля първото си сериозно препятствие на тазгодишния US Open. Световната номер едно се изправи срещу опитната Анастасия Павлюченкова, която е финалистка в Големия шлем и в миналото беше почти неделима част от топ 10, но настоящият момент принадлежеше на световната номер едно, която се наложи с крайното 6:4 6:2 за 1 час и 35 минути игрово време.

Мачът започна с маратонски гейм на някогашната представителка на топ 10, която не се възползва от шансовете си и беше пробита още на старта.

Впоследствие бившата финалистка от Ролан Гарос стабилизира изключително много своето първо подаване и по никакъв начин не отстъпваше игрово на топ поставената. Павлюченкова пласираше множество уинъри и правеше страхотно впечатление с изявите си в близост до мрежата, но 5-кратната "мейджър" носителка правеше достатъчно, за да запази своята преднина и в крайна сметка затвори сета в своя полза.

Ветеранката продължи да е максимално мотивирана във втората част и спечели скоропостижно откриващото си подаване, след което притисна сериозно своята опонентка от ретур.

Полякинята пък не беше никак доволна, когато 25-тата поставена стреля умишлено с всичка сила в нейното тяло, за да си даде шанс за пробив, но това единствено разяри фаворитката, която влезе в серия от 10 поредни спечелени точки.

Така тя се поздрави с крайната победи, печелейки 6 от следващите 7 гейма, а статистиката показваше, че Швьонтек е направила същинско показно в този сет, нанизвайки фантастичните 8 уинъра срещу само една непредизвикана грешка, а всичко това означава, че шампионката от 2022-ра ще премери сили с 16-тата поставена Людмила Самсонова в следващия кръг на турнира.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Първият тест е взет с лекота: Швьонтек профуча през финалистка от Шлема в Ню Йорк! Калоян Соколов
Теми:  
us open 2024 | wta | ига швьонтек | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook