Първият тест е взет: Синер изнесе най-силния си мач в Париж и отчая отстранилия Вавринка

от в 17:21 на 31.05.2024
Калоян Соколов

Яник Синер продължава без загубен сет на тазгодишния Ролан Гарос. Световният номер две нямаше никак леко изпитание, изправяйки се срещу руснака Павел Котов, който непрекъснато прогресира от края на миналия сезон насам и дори в миналия кръг надви бившия шампион Стан Вавринка, за да да дебютира в третия кръг на надпревара от Шлема.

Шампионът от Аустрелиън Оупън беше тестван от вдъхновения си съперник, чиято игра изглеждаше много опасна и вариативна, но фаворитът беше в абсолютно безпогрешен режим и се наложи с крайното 6:4 6:4 6:4 за 2 часа и 29 минути престой на корта, а в спор за място на 1/4-финалите го очаква още един сблъсък с непоставен играч, защото ще премери сили с един измежду Себастиан Офнер и местния любимец Корентен Муте.

Непоставеният тенисист оказа сериозна съпротива в първата част, като направи повече завършващи удари от южнотиролеца и спечели с 10 процента повече от разиграните точки на първото му подаване спрямо стойностите на Синер, но фаворитът засрещаше веднага всеки негов по-къс втори сервис и именно отам дойде разликата в сета, който беше решен от пробив в петия гейм, чието наличие успокои италаинеца и той с лекота затвори първия сет в своя полза.

Втората част също беше много равностойна, а Котов най-после достигна до дебютната си точка за пробив, само че вторият поставен загуби само една точка на първия си начален удар за целия сет и намираше линиите толкова често, че руснакът не спираше да гледа към тях и да прави саркастични коментари, видимо раздразнен от липсата си на късмет в някои ситуации. В крайна сметка сетът беше решен от брейка на Синер в третия гейм, който трябваше да се бори сериозно за удържането на своята преднина, като се справи перфектно с тази задача и поведе с 2:0 сета.

Котов се опита да бъде максимално активен в следващата част и се стараеше да играе форхенд от всяка една точка на спорта, докато италианецът видимо се забавляваше на корта и печелеше множество разигравания с помощта на късите си топки, които бяха в основната на направата на решителния пробив за изхода на срещата, който дойде при 2:2 и оттам насетне световният номер 2 сложи с лекота точка на спора в сблъсъка.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Първият тест е взет: Синер изнесе най-силния си мач в Париж и отчая отстранилия Вавринка Калоян Соколов
Теми:  
atp | Обзори | павел котов | ролан гарос | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook