Патрик Муратоглу: Не мисля, че войната ще окаже влияние върху играта на Медведев

от в 15:24 на 09.03.2022
Мартин Петков

Ситуацията, в която се намира светът през последните седмици, след като Русия стартира военна инвазия в Украйна, афектира неблагоприятно руските представители в спорта, като ежедневно ставаме свидетели на нови и нови рестрикции срещу най-голямата по площ държава в световен мащаб. В началото на месеца от ITF наложиха сериозни санкции, около които се обединиха също ATP и WTA, включващи отнемане на членството на Руската тенис федерация и Беларуската тенис федерация. За радост на тенис представителите от двете страни, те ще могат да продължат своето участие в индивидуалните турнири, като разликата е, че няма да се състезават под флага на държавата си. 

Патрик Муратоглу, за когото се спекулира от вчера насам, че вече не заема длъжността на треньор в щаба на Серина Уилямс, коментира, че трябва да се подхожда с по-голямо уважение към водещите руски тенисисти, в лицето на Даниил Медведев, Андрей Рубльов и Анастасия Павлюченкова, които изразяват своята подкрепа за мир, като също така добави и своето мнение по въпроса дали военният конфликт ще донесе негативи в играта на световния №1. Ето и пълния коментар на френския специалист:

,,Руските спортисти, чиято позиция е против войната, попадат в ситуация, в която се обръщат срещу решенията на руското правителство. Те поставят себе си в риск, правейки това. Затова ние трябва да ги удостоим с нужното уважение за смелостта да казват нещата публично, което според мен е и правилното решение от тяхна гледна точка. Но на първо място трябва да имаш куража да го направиш и да приемеш последствията, че вероятно няма да си добре дошъл в страната си" - каза основоположникът на ,,Академия Муратоглу", изразявайки подкрепата си към представителите на ,,Сборная".

Той също така коментира дали наложените санкции биха афектирали по някакъв начин на играта на Медведев: ,,Мисля, че от лична или емоционална гледна точка ще въздействат, но не смятам, че ще окажат влияние върху нивото му на игра. Истинският риск се крие в това, че от ITF, ATP и WTA може да вземат решение да преустановят правата на руските тенисисти, което аз намирам за много, много нечестно. Особено за играчите, които изразиха ясно позицията си, че са на 100% срещу войната. Съответно защо те ще бъдат осъждани за нещо, което президентът на тяхната страна реши да направи и от което те се разграничиха по всевъзможен начин".

Източник: TennisWorldUSA.org


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Патрик Муратоглу: Не мисля, че войната ще окаже влияние върху играта на Медведев Мартин Петков
Теми:  
академия муратоглу | даниил медведев | интервю | коментар | патрик муратоглу

Коментари





Следвайте ни в Facebook