Патрик Муратоглу: Не знам колко е разумно да опитаме да проведем US Open

от в 13:39 на 01.07.2020
Петър Колев


Патрик Муратоглу, треньорът на Серина Уилямс, казва, че не е сигурен дали е добра идея US Open да бъде проведен в края на август, имайки предвид броя на случаите на хора, заразени с коронавирус, който продължава да се увеличава в САЩ.

Пред Sky Sports Муратоглу, който тренира Серина от 2012 г. насам и в момента ръководи организацията по провеждането на демонстративния турнир UTS във Франция, заявява: "Имайки предвид какво се случва в момента в Щатите, както и увеличаващия се брой случаи на заразени от Covid-19 след всеки изминал ден, не знам как провеждането на турнира може да се осъществи.

Като страничен наблюдател на мен ми изглежда малко налудничаво да го проведем. Не знам дали е добра идея. Не бих казал това, ако ситуацията там беше по-овладяна, както е тук в Европа, тук картината е различна. В САЩ и по-специално в Ню Йорк и околността положението не е добре.

Броят на новозаразените се увеличава със страшна сила, така че не знам колко е разумно да опитаме да проведем надпреварата." Муратоглу споделя, че няма да е изненадан, ако управляващите лица на Ню Йорк решат да отменят турнира и по този начин да поставят здравето на първо място.

Муратоглу

"Не знам дали в последния момент губернаторът на Ню Йорк няма да реши да отмени турнира заради здравето на хората в града. Мисля, че е напълно възможно две седмици преди провеждането на надпреварата той (Андрю Куомо) да прецени, че според ситуацията не е разумно да събира хора от целия свят на едно място и потенциално да ги вкарва в контакт с такива от държавите с най-много случаи в момента.

По график US Open трябва да се проведе в Ню Йорк от 24-ти август до 13-ти септември. Рафаел Надал и Бианка Андрееску са шампиони от миналото издание на надпреварата. Турнирът ще бъде проведен без публика тази година заради глобалната пандемия от коронавирус.

US Open 2019: Winners List

Обикновено това е последният Мейджър турнир за годината, но тази година ще бъде вторият турнир от Големия шлем за сезона след като Ролан Гарос беше преместен за септември, а Уимбълдън беше отменен за първи път от Втората световна война насам.

Източник: Tennis World USA


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Патрик Муратоглу: Не знам колко е разумно да опитаме да проведем US Open Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook